Samsung Galaxy Note 20 ar putea avea doar versiune cu Qualcomm Snapdragon 865, relevă o parte din codul sursă publicat de Samsung zilele trecute. Dezvăluirea vine după ce o serie de fani au pornit o petiție online în care cer companiei sud-coreene să renunțe la procesoarele Exynos pentru Europa. Testele au arătat că de cele mai multe ori acestea sunt mai slabe și se încing mai tare decât cele Qualcomm.

Samsung Galaxy Note 20 detalii tehnice presupuse

Display: 6.9 inch Dynamic AMOLED X2 120 Hz, WQHD
Procesor:  Snapdragon 865
Memorie: 8/12 GB RAM
Stocare: 128/ 512 / 1TB
Camera foto: 108 MP+
Selfie: 32MP
Baterie: 5.000/5.500 mAh, 55W Fast Charging
Preț: 1200/ 1500 euro

Informații despre Galaxy Note 20

Cei de la XDA-Developers s-au uitat în codul sursă al seriei Galaxy S20 căutând detalii despre viitoarele terminale Samsung. Kernelul terminalelor conține referințe către cel puțin trei terminale noi, un Note 20, un Galaxy Fold 2 diferit de Flip și un produs-surpriză cu numele de cod Zodiac, despre care ei cred că ar fi un succesor pentru Flip.

Kernelul menționează trei familii de produse: „Project XYZ” , „Project Canvas” și „Project Winner2”. Prima familie a fost identificată ca fiind S20, pentru că modelele sale sunt listate ca X1, Y2 și Z3 (S20, S20+ și S20 Ultra). A doua serie pare să fie Note 20 și acolo există doar C1, un singur produs, codul făcând referire la un terminal cu Qualcomm Snapdragon 865. Specialiștii software spun că nu au identificat niciun produs C2, deși nu au exclus un C0. Probabil vor fi două formate de Note, dar nu două ediții separate. A treia familie face referire la Galaxy Fold 2. Dacă la seria S20 se pot vedea variante diferite pentru modelele Exynos și Snapdragon, se pare că la Note nu există referințe.

Într-un mod relativ similar, în kernelul Galaxy Z Flip a fost descoperit „Project Zodiac”, care ar conține indicații despre un posibil succesor. Ar putea fi lansat împreună cu Note și este de asemenea bazat pe Snapdragon 865.

Informația vine tocmai când o serie de fani Samsung au lansat o petiție online în care cer companiei sud-coreene să nu mai vândă modelele care să difere atât de mult. Ei spun că modelele S20 cu Snapdragon 865 sunt mai performante, nu se încing, au autonomie mai mare, iar compania vinde la același preț terminalele cu Exynos și cu performanțe mai reduse. Autorii petiției chiar spun că Samsung ar trebui să renunțe la utilizarea propriilor senzori de imagine, adoptând componentele rivale de la Sony. Din punctul meu de vedere, înțeleg cererea legată de procesoare (deși Exynos este foarte ok), dar pe cea legată de foto chiar nu o înțeleg, Sony nici nu are acum un senzor de 108 megapixeli comparabil cu al Samsung.

La ora la care scriu acest articol s-au depășit 21.500 de semnături pentru petiție, iar numărul crește destul de rapid.

În fine, o informație de ultim moment spune că Samsung Galaxy Note 20 nu va fi extrem de diferit de Galaxy S20 Ultra. Desigur, avem și vești bune, dar formatul va fi oarecum similar, cu ecranul având colțurile modificate, dar dimensiuni similare, camerele foto fiind bazate pe același modul dreptunghiular. Dacă se mai schimbă poziția lor vom vedea mai târziu, când apar primele imagini din fabrică, dar se pare că dotările camerelor vor fi relativ similare.

Urmăresc situația și, dacă apar noutăți, am să vă spun.