Samsung Galaxy Note 9 ar avea lansarea oficială pe 9 august, în linie cu datele obișnuite de lansare ale companiei, iar zvonurile vorbesc despre o cameră foto nouă, cu funcții mai performante. Deja știm că este posibil să aibă o baterie mai mare decât la S9, plus că va integra noua variantă a asistentului digital Bixby 2.0.

Lansarea pe 9 august la un eveniment Unpacked este anunțată de Bloomberg, care menționează de asemenea actualizarea camerei foto. Samsung a lansat Note 8 pe 23 august anul trecut, fiind practic primul său smartphone cu o cameră foto duală. Anul acesta, Galaxy S9+ a preluat camera foto cu mici modificări. De aceea, compania sud-coreeană a vrut să actualizeze camera Note 9, ca să nu păstreze fix același sistem de pe modelele anterioare.

Astfel, avem trei noi motive pentru aștepta Galaxy Note 9. Ecranul pare să fie similar cu cel de anul trecut, iar design-ul general nu se va schimba. Terminalul va avea probabil același procesor ca la Galaxy S9, cu varianta Snapdragon 845 în SUA. Alte modificări esențiale nu sunt. probabil va fi în variante cu 6GB de RAM și 64 GB de stocare internă, plus slot de carduri de memorie. Se vorbește de ceva vreme despre actualizările S Pen, dar probabil nu sunt prea multe noutăți. Conform Forbes, se pare că și camera foto frontală ar putea fi actualizată cumva.

Circulă un zvon că ecranul Note 9 ar fi de 6.38 inch, puțin mai mare decât la Note 8, ceea ce a dus la întârzierea lansării. Zvonurile anunțaseră anterior că Samsung va lansa Galaxy Note 9 în iunie sau iulie datorită vânzărilor slabe ale dispozitivelor Galaxy S9 și S9+. Acest zvon pare să fie desființat de noile informații.

De asemenea, un zvon preluat de la coreeni spune că un manager Samsung a considerat prototipul Note 9 prea gros și a cerut ca acesta să fie subțiat, lucru care va rezulta într-o pierdere a rezistenței. Samsung a promovat intens rezistența Galaxy S9, de aceea mi se pare și mie o mișcare destul de greșită. Mai ales că mulți competitori au probleme cu ecranele sparte prea ușor.

Se pare că zvonul privind senzorul de amprentă în display s-a dovedit de asemenea eronat, iar acum se spune că Galaxy S10 va avea această tehnologie anul viitor. Urmăresc zvonurile privind Note 9 și dacă apare ceva nou și interesant am să vă anunț.