Se înmulțesc zvonurile privind Samsung Galaxy Note 9, iar pentru că mulțui fani cred că nu va avea multe îmbunătățiri, apar și zvonuri pozitive, privind funcțiile noului smartphone de top. În mod tradițional Galaxy Note nu aduce mari noutăți față de generația S lansată în același an. Are un design similar, dar ușor diferit, ușor de recunoscut, aceleași dotări tehnice, dar vine cu S Pen.

Sursa foto: CNet

ads

Cei de la Forbes US cred că există șanse ca Note 9 să aibă un avantaj important asupra modelului Samsung Galaxy S9. Abia lansat oficial, noul flagship Sasmung este un smartphone aproape perfect. Însă Note 9 s-ar putea să aibă o baterie de capacitate mai mare,  de 3850-4000 de mAh. Ar fi o baterie de nivelul Mate 10 Pro sau P20 Pro, adică ar fi la nivel cu rivalii pentru prima dată în materie de baterie. Dacă această baterie va fi și eficientă, mai vedem. Informația a fost publicată pe surse de către Ice Universe,  un chinez care primește informații din fabricile de acolo, uneori au fost reale, alteori doar zvonuri.

La S9+ este o baterie de 3.500 mAh, este ok, dar nu plec de acasă fără un acumulator extern. Depinde de utilizare, cu Power Saving poate rezista ore bune, dar dacă folosesc telefonul intens, se poate duce bateria destul de repede.

Există și o altă discuție, veche de aproape un an, privind senzorul de amprentă în ecran. Samsung a ratat  ocazia să fie primul producător de telefoane cu o astfel de tehnologie, dar există posibilitatea ca la Note 9 să aducă această funcție. Unele surse spun că oficialii companiei sud-coreene încă mai analizează oportunitatea. Că un senzor în display ar elibera loc pe spatele telefonului, deci pentru bateria mai mare. Alții spun că probabil nu va exista această tehnologie la Note 9, chiar dacă ea există și este folosită deja de unii competitori chinezi.

Note 9 ar urma să fie lansat oficial mai rapid, posibil chiar în iunie, pentru ca Samsung să facă vânzări mai mari pînă când Apple lansează noile modele în septembrie. Nu este clar dacă această informație este oficială sau pe surse. Telefonul a apărut pe câteva site-uri oficiale Samsung, dar pagina este incompletă sau ștearsă. Samsung a redus dimensiunea bateriilor Note după fiasco-ul cu bateria explozivă de la Note 7.