Samsung Galaxy Note 9 nu are prea multe noutăți față de S9+, așa că angajații companiei au vorbit cu presa coreeană despre Bixby 2.0, noua versiune a asistentului inteligent.

Pănă acum circulau doar două zvonuri importante despre Galaxy Note 9, unul că va avea baterie mare, al doilea că se va lansa în iunie sau iulie, înainte de tradiționala lansare din august.

Bixby nu este un asistent virtual foarte apreciat sau utilizat, cei mai mulți fani Samsung au căutat masiv pe internet doar cum se dezactivează butonul de Bixby, pentru că era enervant din cauza faptului că apeși fără să vrei pe butonul plasat pe partea stângă (S8/Note 8/ S9). La un moment dat s-a vorbit că Note 9 va aduce senzor de amprentă plasat în ecran, dar la ora actuală acest lucru pare să fie infirmat, iar zvonurile spun că acest gen de senzor va fi lansat abia anul viitor odată cu Galaxy S10.

ads

Conform Forbes, Samsung a confirmat practic oficial pentru prima oară că se pregătește de lansarea Galaxy Note 9. Pînă acum s-a discutat despre telefon doar neoficial, acum avem o declarație a unui oficial al companiei.

Asistenul Bixby a fost actualizat anul trecut să învețe și comenzi vocale, după ce o lungă perioadă putea fi folosit doar la diverse funcții secundare. Interviul a fost realizat de coreeni cu Gray G. Lee, șeful AI Center din cadrul diviziei Samsung Research. El a explicat că Bixby este mai mult decât vocea unui asistent, ci este o platformă care va schimba interacțiunea cu telefonul pe mai multe niveluri. Evident, va procesa mai bine comenzile vocale și va înțelege limbajul natural, o chestie pe care o tot promite și Google.

Samsung are o echipă mare de ingineri care lucrează la Bixby și vrea să ajungă la 1.000 de angajați care se ocupă doar de Asistentul Virtual. Oficialii companiei au estimat că 14 milioanede telefoane vândute anul acesta vor integra Bixby. Vestea e cam tristă pentru că asistentul este deja integrat și pe telefoanele mai ieftine, nu doar pe S9 și S9+.