Galaxy X1, telefonul flexibil pe care îl tot anunță Samsung ar putea fi lansat la MWC 2017, conform celor mai recente zvonuri. Compania a prezentat ideea ecranelor flexibile din 2011.

Samsung Galaxy X1

Terminalul a primit numele de cod Samsung Galaxy X1 (SM-X9000), conform informațiilor de aici. Zvonurile sunt de pe Weibo, site-ul de socializare chinezesc, un fel de alternativă la Facebook, așa că nu putem ști cât de credibile sunt.

Tot în discuția respectivă este menționat și Galaxy X1 Plus (SM-X9050), cu ecran de dimensiuni mai mari. De-a lungul timpului Samsung a prezentat și oficial, la expoziții, ecranul flexibil pe care îl vedeți mai sus. Proiectul intern a avut nume de cod Project Valley, iar compania sud-coreeană a depus deja cereri de patent pentru tehnologia de acest gen.

Pe de altă parte este la fel de adevărat că Samsung a experimentat cu terminalul curbat Galaxy Round, care avea ecranul ciudat și niciun fel de avantaj practic. Mai interesant a fost LG Flex, cu un alt tip de curbură și un ecran aproape flexibil. Dacă noul Galaxy X1 ar fi relativ similar Flex, cred că lumea s-ar putea entuziasma din nou. Dacă arată ciudat și rămân urme în zona unde ecranul flexează, cred că va fi un mare eșec iar.

Ciruclă acum două zvonuri contradictorii legate de Galaxy S8 –  unii spun că se va lansa în aprilie, alții zic că va fi arătat la Mobile World Congress (MWC) 2017. Acum a apărut și informația că vor lansa X1 la MWC. Ar fi logic, dacă arată conceptul Galaxy X1 să amâne lansarea S8 și să nu arate ambele produse simultan. Pe de altă parte, ar putea lansa normal S8 și să arate la final  uite ce mai pregătim: X1. Depinde cum au stabilit cei de la Samsung că ar avea impact maxim. Este foarte posibil ca Galaxy S8 să fie arătat doar partenerilor și colaboratorilor, nu și presei/bloggerilor. S-a mai întâmplat asta cu altă ocazie, cel puțin știu despre acel eveniment din surse sigure. Iar ca spectacol, ca NextGalaxy, să fie lansat X1.

Rămâne de văzut, eu o să fiu în Barcelona și vă scriu de acolo, vedem ce zvonuri se confirmă și care nu.