Google Pixel 2 este în pregătire, iar noul smartphone de top al Google pare deocamdată să fie făcut tot de HTC. Lansat în octombrie, Google Pixel este singurul model de top pe care nu am avut ocazia să-l testez, nici de la operator, nici de la HTC, nici de la Google. Probabil România nu a fost în targetul lor inițial, mai făceau așa și cu Nexus, dar apoi operatorii au preluat telefonul flagship.

Primul zvon despre următorul Google Pixel 2 este că va avea tehnologie waterproof, pentru că se pare că a devenit obligatorie după ce Samsung și Apple au făcut terminalele lor rezistente la apă. Poate că tocmai rezistența la apă i-a făcut pe mulți să nu aleagă Google Pixel, dar eu tind să cred că prețul mare a fost un factor la fel de important. În plus, deși Pixel trebuia să fie primul smartphone cu Android 7 Nougat, au apărut altele mai rapid și au apărut actualizări pentru modelele de top, deci s-a pierdut acel avantaj.

Google Pixel 2 și Google Pixel XL 2 vor fi rezistente la apă. Cum telefoanele Google se lansează spre finalul anului, nu există acum mai multe detalii privind dotările tehnice. Qualcomm poate scoate pînă la final de an o versiune nouă de Snapdragon, gen 836 cu mici îmbunătățiri față de 835.

Urmtărotul sistem de operare, Android O 8.0 va fi prezentat la evenimentul anual Google I/O care este pe 17 mai 2017. Nu știm dacă va fi Android Oreo sau Android Oatcake, dar ceva de genul ăsta, poate fac iarăși un concurs de nume, ca și anul trecut.

Nu se știe nimic despre Google Andromeda, care urma să fie anunțat anul trecut, dar care a rămas doar la stadiul de zvon. Este un sistem de operare care ar combina Android și Chrome OS, se descurcă și pe telefoane, dar și pe tablete și pe computere cu tastatură. Avantajul ar fi că ai aceeași experiență și aceleași aplicații pe toate device-urile. La ora actuală Google lucrează ca aplicațiile Android să vină pe Chrome OS, dar deocamdată pe un număr limitat de terminale.