Google Pixel 5 a fost lansat oficial. Evenimentul de lansare  a avut loc aseară și au prezentat de asemenea Pixel 4A 5G versiunea mai ieftină a acestui model și un nou Chromecast care pusese anunțat înainte pe surse.

Google Pixel 5

Evenimentul de lansare s-a desfășurat pe repede-înainte și a ținut 30 de minute. Google Pixel 5 nu mai este flagship-ul cu care Google neobișnuit. Este un terminal de nivel midrange cu ecran Full HD și are procesor Snapdragon 765G, dispune de 8 GB de RAM și pentru prima dată aduce tehnologie 5G.

Vestea bună este că ecranul are o rată de refresh de 90 Hz și este protejat față de apă și praf cu ratingul IPX8. Dispune de o cameră foto nouă și îmbunătățită și de asemenea pentru prima dată are o cameră secundară ultrawide. Camera foto dispune de Night Sight care merge acum și împreună cu modul Portret. Este un smartphone care va fi disponibil din 29 octombrie la preț recomandat de de 700 dolari.

Google Pixel 4A 5G

Pixel 4A 5G este versiunea mai ieftină a telefonului de top, dar practic este un Pixel 4A cu suport pentru tehnologia 5G. Totuși poate fi numit Pixel 4A XL pentru că are un ecran mai mare. Dispune de un display OLED cu diagonala de 6,2 inch (față de 5.8 inch la 4A), cu procesor Snapdragon 765G – ceva mai bun decât cel care se află în Pixel 4A (respectiv 730G).

Acest model are un preț de pornire de 500 de dolari.

Alte gadgeturi

Google vrea să se bage în competiția tot mai mare pentru apeluri video, a optimizat Google Duo, puteți să vorbiți față în față sau folosind camera din spate pentru o vedere mai bună, puteți face sharing de ecran pentru a arăta unui grup ceva exact ca în Zoom sau alte aplicații de chat.

Au lansat un nou tip de Chromecast, care nu are nevoie de smartphone pentru conectarea la TV. Are o telecomandă în cutie cu buton dedicat pentru asistentul Google, cu butoane dedicate pentru YouTube și Netflix, rulează pe o sistem de operare Google TV. Aplicația Google TV de-acum include fostul Google Play Movies TV și veți putea închiria filme, veți putea sincroniza alte aplicații de streaming pentru a căuta filmele cu ajutorul asistentului.

De asemenea au prezentat și Google Nest Audio, o boxă inteligentă de 99 de dolari, cu o tehnologie de sunet mai puternic decât pe Google Home, care are cu 50% mai mult bass.

Sursa: The Verge