Săptămâna viitoare, pe 4 octombrie, urmează să fie dezvăluite noile telefoane Google Pixel, iar imaginile și noile aplicații au ieșit la iveală. Apple a inventat genul ăsta de marketing bazat pe surse, iar pentru că iPhone s-a vândut bine, toată lumea crede că așa trebuie prezentate telefoanele.

google-pixel
Sursa: The Verge

Cum spuneam, Google preia tot de la Apple ideea cu două modele: Pixel de 5 inch și Pixel XL de 5.5 inch. Mp rog, vor fi noile ediții pentru Nexus 5X făcut de LG și Nexus 6P făcut de Huawei. Anul acesta terminalele Pixel vor fi făcute probabil de HTC.

Spre deosebire de modelele Nexus, terminalele Google Pixel vor reflecta mai mult viziunea companiei și vor oferi mai puțină libertate pentru partenerii de producție. Reclamele Google arată clar că vor începe să declare Pixel singurul competitor real pentru iPhone și o vor ține așa.

Modelul compact ar putea avea un preț de 649 dolari, iar cel mare va fi mai scump. Din imagini se observă o interfață și mai simplă decât la Nexus. Versiunea de bază va fi de asemenea de 32GB ca la iPhone, dar restul detaliilor tehnice sunt încă un mister. Ce procesor ar putea folosi? Probabil Snapdragon 820, cu 4GB de RAM, ca toate celelalte terminale cu pretenții.

Evident, telefoanele vor pune accentul pe asistentul digital Google, rebotezat acum Google Assistant, care poate răspunde la tot felul de comenzi și întrebări. Restul detaliilor, pe 4 octombrie.