Cei de la Google au confirmat oficial faptul că lansează ceva nou în octombrie, aparent pe data de 4, au postat pe contul de Twitter cu hashtag-ul #madebygoogle. Toată lumea crede că este vorba despre terminalele smartphone Pixel, care înlocuiesc seria Nexus.


ads

Cei de la Google au decis să înlocuiască seria Nexus cu Google Pixel, un nou terminal, făcut împreună cu producătorul și la nivel de hardware, software și design general. Unii zic că este un soi de iPhone al lor, alții zic că vor și mai mult control față de modelele Nexus. Oricum, din zvonurile de pînă acum, telefoanele vor fi tot cele făcute de HTC, Sailfish și Marlin, care era prezentate ca fiind Nexus 2016, acum apar Pixel și Pixel XL. Design-ul amintește de HTC, iar dotările sunt bune, la fel, totul va depinde la ce nivel de preț vor fi.

Sunt tare curios: oare vor veni cu Android 7.0 Nougat curat sau fac pentru Pixel modificări pe care rivalii nu le vor avea? Există o slabă șansă să vedem și hardware special, mai ales dacă inginerii Google încep să se implice… Apple domină industria și pentru că iOS este optimizat pentru procesoarele lor cu design special. Dacă ar face și Google asta, ar elimina lag-ul pe care îl au multe telefoane Android.

Se zvonește de asemenea că vor lansa un concurent pentru asistentul digital Amazon Echo, dar și noi ochelari pentru VR. Dar astea sunt informații doar pentru pasionați, nu cred că va interesa pe toată lumea.