HTC va face următoarea serie Nexus, iar fanii brandului se entuziasmează iar, sperând că și de data asta vor ieși modele bune cu Android N.

htc-nexus-android-n-compressor

L-am botezat HTC Nexus 2016 pentru că nu știm încă numele exact, au cam utilizat toate numele de la Nexus 5, 5X, 6, 6P, 7 și așa mai depart). Este posibil să vedem Nexus 5X2 sau 6P2, dar este posibil să aleagă și alte denumiri. În mod sigur noul Nexus va aduce Android N, următoarea variantă a platformei software pentru terminale mobile.

Se pare că vor fi două sau trei variante de Nexus. Minim două ca și anul trecut, dar ar putea fi chiar trei. Pe net circulă acum ideea că numele de cod ale modelelor ar fi Marlin și Sailfish. Ca design vor merge pe linia HTC 10, despre care v-am scris și este acum la mine pentru teste, revin cu un review complet. Dar cred de asemenea că vor fi diferențe esențiale, așa a fost mereu.

Primul zvon spune că HTC Nexus 2016 va avea procesorul Qualcomm Snapdragon 821. Se tot aude de câteva săptămâni despre acest procesor, care nu este lansat oficial de americani. De fapt vor fi mai multe variante, printre care 823 și 828. Modelul 821 nu aduce decât un plus de performanță.

Android 7.0, zis și N sau Nutella, va fi lansat oficial probabil în luna august. Eu zic că noile terminale Nexus vor fi lansate în septembrie sau chiar octombrie. Pînă atunci discutăm doar teoretic despre ele.

Oamenii zic că Nexus 7 va fi din nou tabletă compactă, sub bumele Nexus 7 2016. Cum aflu detalii suplimentare revin pe tema asta.