HTC One E9 este o nouă versiune accesibilă pentru noul One M9, dar anul acesta este un model diferit de vârful de gamă taiwanez, conform CNet. Lansarea va fi însă în China, ceea ce mie îmi spune clar că vom găsi greu o variantă europeană. Detaliile sunt însă suficient de interesante, iar speranța moare ultima…

HTC One E9
HTC One E9

Sursa foto: Engadget

HTC One E9

Anul trecut, modelul HTC One E8 a fost doar o variantă din plastic pentru One M8, care era metalic. Adică un produs mai ieftin, care s-a vândut bine. Anul acesta însă, HTC One E9 este o variantă relativ diferită de modelul de top, One M9, dacă zvonurile se adeveresc.  Trebuie să recunosc că modelul de numerotare folosit acum este foarte confuz și sunt convins că vor fi oameni care nu vor face diferența între cele două telefoane.

HTC One E9 are un display de 5,5 inch cu rezoluție 2K (2560×1440 pixeli) mai bun decât cel Full HD de 5 inch la One M9. Procesorul este un octa-core de la Mediatek, la 2.0 GHz, față de modelul de top Snapdragon de la celălalt model. Are 3GB de RAM și 32GB intern, plus slot de carduri de memorie. Acceleratorul grafic este un PowerVR G6200. De asemenea, camera foto este de 20 de megapixeli pe spate, dar frontal este o cameră foto de 13 megapixeli, cred că una din cele mai bune alegeri la ora actuală. HTC a avut mega-succes și cu Eye care avea tot 13 megapixeli la camera frontală.

Aș mai adăuga că vine cu Android 5.0, iar la capitolul probleme aș cita bateria de doar 2.800 mAh. Acum rămâne de văzut prețul și disponibilitatea. În mod sigur sună foarte bine ca și dotări.

Invitațiile pentru evenimentul oficial din China au fost lansate, iar lansarea ar fi la finalul lunii martie 2015. Să vedem.

 

Via Mobzine.ro