HTC One X10 ar putea fi lansat la MWC 2017, este un succesor pentru One X9, un model bine făcut, dar nu este de top, un mid-range premium interesant.

htc one x10

HTC One X10 are dotări bune, are un desgin metalic (foto mai jos) și probabil va avea un preț bun. Imaginile nu sunt de o calitate foarte bună, dar nu par să fie trucate. Pe de altă parte mi se pare aiurea să lanseze un model nou acum, pentru că tocmai a prezentat oficial HTC U Play și HTC U Ultra. Sigur, probabil este un model în lucru, seriile de produse continuă în fiecare an, dar o lansare la MWC ar putea fi prea devreme. Dar să vedem și dotările.

Zvonurile vorbesc despre un display cu diagonala de 5.5 inch, Full HD, procesor MediaTek MT6755V/C la 1.9 GHz, 3GB de RAM, accelerator grafic Mali T860GPU și stocare internă de 32GB. Telefonul are o singură cameră foto pe spate, cu poziție centrală și cu senzor 16 megapixeli, iar camera foto frontală pentru selfie are un senzor de 8 megapixeli.

Doar procesorul pare un pic mai slab decât cel de la One X9, care era la 2.2 GHz, dar probabil este o generație mai nouă, mai ofertantă decât modelul din 2015. Modelul poate avea succes, dacă va fi poziționat corect la nivelul de preț. Ca și One A9, modelul One X9 a fost relativ scump, iar cumpărătorii puteau alege terminale cu dotări mai bune la același nivel. De aceea HTC nu a putut atinge nivelurile de vânzări dorite. Acum 5-6 ani cumpărătorii se uitau la brand și alegeau HTC ca nume cunoscut, dar astăzi, s-a schimbat metoda de achiziție. Cei care se uită la specificații au renunțat la un brand anume în favoarea terminalelor chinezești, poate fără brand, dar cu dotări tehnice net superioare.

HTC nu are un eveniment special la Mobile World Congress 2017, dar are stand și o să trec pe acolo să văd ce noutăți vor anunța. Vă aud dacă zvonurile privind HTC One X10 se vor confirma.