Huawei Mate 10 Pro se anunță principalul concurent Note 8 și iPhone X, având detalii tehnice spectaculoase, dar și un preț foarte mare. Cred că va fi între primele modele din top 10 telefoane 2017.

huawei mate 10 pro detalii tehnice

Sura foto: Android Police

Huawei Mate 10 Pro – detalii tehnice

Display: 5.9 inch, margini subțiri, 2880×1440 pixeli, format 18:9;
Procesor: Huawei Kirin 970, octa-core cu procesare neuronală;
RAM: 6GB
GPU: ARM Mali-G72MP12, 12-core
Stocare: 64/128 GB
MicroSD: pînă la 256 GB, pe slotul de SIM 2;
OS: Android 8.0 Oreo
Camera foto: duală 20 mpx + 12 mpx Leica, cu f/1.6
Camera selfie: 8 megapixeli
Baterie integrată: 4.000 mAh
Preț: 800 de euro

Lansarea oficială Huawei Mate 10 Pro este pe 16 octombrie.

Câteva informații suplimentare

După cum vă scriam, Huawei Mate 10 se anunță un smartphone foarte interesant, mai ales că versiunea normală, fără Pro, va costa vreo 600 de euro și are multe din funcțiile modelului de top. Mă rog, are 4GB de RAM și 64GB stocare internă, probabil lentilele Leica vor fi diferite, undeva la f/1.7 sau f/1.8, dar în rest este destul de similar și bine poziționat ca preț. Huawe Mate 10 Pro are probabil cele mai bune lentile pe un smartphone, concurează la apertură cu LG V30, iar detaliile tehnice mai bune îl vor face mai atractiv pentru unii.

Pe de altă parte, deși circulă zvonuri privind prețul foarte bun, trebuie să așteptăm să vedem ce se întâmplă în magazine. La noi în general se adaugă taxe de transport, TVA și comisioanele retailerilor, așa că telefoanele ajung la vânzare cu mult mai scumpe. Dacă ajunge la preț similar cu Note 8 va fi la fel de greu de vândut. Urmează să vedem însă, după lansare. Sper să anunțe măcar un preț orientativ, pentru că nu pot pune un preț fix, cel puțin așa se spune de fiecare dată.

Zvonurile pivind Kirin 970 sunt extrem de pozitive, dar nu cred că a testat nimeni varianta finală. Abia aștept să vedem testele de după lansarea oficială. Pare să fi preluat design-ul momentului, cu ecran cu margini subțiri și fără butoane pe partea principală, iar pe spate senzorul de amprentă este sub lentile, ceea ce cu siguranță este mai bine decât la Note 8.

Sper să ajungă și la teste, vă țin la curent.

Via: PhoneArena