Lansarea Huawei Mate 40 este mai aproape ca niciodată, după ce oficialii companiei au confirmat acest lucru pe Twitter.


Circula de vreo două zile zvonul că Huawei nu va lansa Mate 40 și că amână telefonul pe anul viitor. Cred că de aceea s-au găbit să dea publicității acest scurt clip. Richard Yu spune că lansarea este în curând, dar nu avem acum nicio indicație cât de curând.

Huawei Mate 40 lansarea

Zilele trecute Huawei Mate 40 a primit o serie de certificări oficiale care demonstrează că este gata de lansare. Deși nu a fost anunțat oficial la evenimentele Huawei, cum se făcea pe vremuri, telefonul fost flagship ar putea fi lansat în următoarea periodă. Anul trecut, Huawei Mate 30 a fost lansat pe 19 septembrie. Probabil vor avea un stoc limitat datorită procesoarelor, dar cred că vor merge mai departe chiar și așa. Recent apăruse vestea că nu se va lansa decât în China, unde sancțiunile nu îi afectau oricum. Dar acel clip este postat pe contul de Twitter din UK, deci vor avea și o ediție globală. Deocamdată nu au trimis invitație la vreun nou eveniment de lansare.

Huawei Mate 40 – certificări oficiale

După ce primise mai demult o certificare Bluetooth, acum Huawei Mate 40 a fost aprobat de autorități telecom în Tailanda și Rusia. Numele de cod este NOH-NX9, probabil versiunea Huawei Mate 40 Pro. Este același număr care apărea pe certificarea Bluetooth. Singurul lucru clar pe care îl știm din aceste certificări este că dispozitivul este 5G.

Pe scurse, știm că Mate 40 Pro va aduce noul procesor pe 5 nanometri HiSilicon Kirin 9000. Dar mai apar și alte informații interesante.

Conform unei prezentări oficiale EMUI 11 (Android 11), Mate 40 Pro ar suporta încărcare fast-charge la 66W, ceea ce ar fi interesant.

Evident, Huawei Mate 40 și 40 Pro nu vor avea Google Play sau serviciile Google, dar vin cu Huawei Mobile Services și App Gallery, la care se adaugă zilnic aplicații noi. Au adus navigația TomTom ca alternativă la Google Maps și continuă să aducă noi aplicații. Recent au anunțat și Game Center pentru dezvoltatorii și pasionații de jocuri video.

Un singur lucru mă miră, nu au prea scăpat online detalii tehnice privind camerele foto. De obicei Huawei pe asta miza în promovare și mereu găsea câte ceva de îmbunătățit și anunța pe surse aceste noutăți. Deocamdată nu am văzut nimic concret.