Noul vârf de gamă al comaniei chineze, Huawei Mate 8, care domină topul de performanță Antutu, a fost prezentat oficial și la CES 2016. Are un design bun, materiale premium, cel mai puternic procesor la ora actuală și autonomie bună.

huawei mate 8

Huawei Mate 8 are un procesor Kirin 950, realizat în laboratoarele companiei. Ei susțin că au crescut puterea CPU-ului cu 100%, oferind în plus o performanță a GPU-ului mai mare cu până 125%. În același timp, Kirin 950 oferă o eficiență a consumului de energie de până la 70%, în comparație cu procesorul Kirin 925. Are patru nuclee de putre, Cortex A72 la 2,3 GHz, plus patru nuclee economice, Cortex A53 la 1,8 GHz.
Huawei Mate 8 are ecran Full HD cu diagonala de 6 inch, iar bateria intergrată este de 4.000 mAh. Datorită tehnologiei de încărcare rapidă, telefonul poate fi încărcat în doar 30 de minute, care sunt suficiente pentru o zi de utilizare.

Terminalul vine cu Android 6.0 și interfața proprietară Huawei, EMUI 4.0. Un nou senzor de amprentă crește securitatea și viteza cu care este deblocat ecranul.

Huawei Mate 8 are o cameră foto cu senzor de 16 megapixeli, cu senzor de imagine Sony și o cameră secundară pentru fotografii selfie de 8 megapixeli.

Pe lângă tehnologiile obișnuite, inginerii Huawei au realizat o funcție hands-free, botezată Super Hands Free 3.0, care permite operarea comodă a terminalului.

Este în continuare telefon dual-SIM, cu tehnologii 4G suportate în toată lmea. Corpul ubibody este realizat din aluminiu. Neoficial, prețul pentru Europa este de circa 600 de euro.