Compania chineză pregătește lansarea oficială Huawei Mate 9, dar pînă la lansarea oficială din 3 noiembrie s-au aflat cam toate detaliile. Astăzi au trimis o invitație oficială care confirmă evenimentul.

huawei-mate-9-teaser-kk

Ce pot eu să vă spun este că anul acesta am schimbat Galaxy Note 4 cu Huawei P9, iar experiența a fost una excelentă. Nivelul de performanță și viteză e incredibil, camera foto Leica este excepțională, iar autonomia a fost neașteptat de bună. Da, acum am revenit la iPhone, dar este primul an în care diferența dintre Android și iOS este tot mai mică, asta și datorită celor de la Huawei. Sunt convins că P9 Plus și Huawei Mate 9 vor ține pasul cu orice alt competitor.

Huawei Mate 9 ar trebui să vină împreună cu noul procesor HiSilicon Kirin 960. A fost lansat oficial, este ocra-core, cu 4 nuclee de performanță Cortex-A73 și patru nuclee eficiente energetic Cortex-A53.

Deși este un model diferit de P9, și Huawei Mate 9 are pe spate tot camera foto Leica, cu unul din senzorii de 12 megapixeli de la P9, dar al doilea senzor are acum 20 de megapixeli. De asemenea, acum lentilele sunt poziționate altfel. Camera cu senzor de 20 de megapixeli ar trebui să ofere o calitate a fotografiilor de nivelul DSLR, dar se discută și despre zoom optic între 2X și 4X, iar camera frontală rămâne cea de 8 megapixeli. Lentilele sunt făcute de Leica și continuă să aibă logo-ul legendarei companii foto germane. Leica și Huawei au împreună un laborator de cercetări foto, lucru care infirmă zvonurile că s-ar fi folosit „doar logo-ul pentru marketing”.

Ecranul acestui model este fie de 5.7 inch, fie de 5.9 inch, este posibil să vedem și două variante, pentru că Huawei are în general și modele compacte, dar și mari, de exemplu P9 și P9 Plus. Mate 9 va avea o variantă de 64GB cu 4GB de RAM, dar și versiune de top, evident mai scumpă, care aduce 128GB sau 256GB de stocare internă și 6GB de memorie RAM. După lansare, să căutați telefonul aici pentru un preț mai bun.

Sursa