Huawei Mate RS Porsche Design este un nou model de smartphone care se lansează pe 27 martie, alături de Huawei P20, modelul P20 Pro și micul P20 Lite. Am văzut noul model ieri, doar că am fost la un eveniment și nu am avut timp să scriu despre el. Este diferit de Huawei Mate 10 Porsche Design.

Huawei Mate Porsche Design RS

Huawei Mate RS | Porsche Design

Pînă acum nu se știa absolut nimic despre acest model. Anul trecut, odată cu lansarea seriei Mate 10, a existat pe lângă modelele normale, Mate 10, Mate 10 Pro și Mate 10 Lite și un model Porsche Design. Nu are mari modificări, doar că este certificat de echipa de design Porsche și costă mult mai mult. Dar se pare că Huawei are succes cu aceste modele, așa că lansează unul nou. Ce nu pricep eu este de ce nu l-au făcut P20 Porsche Design și au ales acest nume diferit. A circulat și un teaser pe tema asta, dar nimeni nu știa numele exact.

Informația a apărut de la Paris, unde a fost amenajată sala pentru evenimentul de lansare și apărea și acest model.

Huawei Mate Porsche Design RS

Se pare că va avea specificațiie Huawei P20 Pro, cu camere foto triplă, senzor de 40 de megapixeli și altele asemenea. Telefonul fusese anunțat pe surse ca fiind Mate X sau Mate RS, scrie GizmoChina. Sunt ceva informații și pe GadgetMatch.

Cei de la PhoneRazer spun că Huawei Mate Porsche Design RS va avea stocare internă de 512GB. Ar fi astfel primul smartphone cu o stocare atât de mare și având aprobarea Porsche s-ar putea să fie foarte bine vândut. Probabil va avea un preț oficial spre 1.500 de euro.

Dacă informațiile sunt corecte, noul telefon de lux va avea procesorul HiSilicon Kirin 970 și 6GB de RAM. Cel puțin astea erau informațiile care circulau pe Weibo, alternativa chineză la Facebook. De asemenea, un telefon cu aceste specificații ar fi primit aprobarea autorității telecom chineze TENAA. Pentru că procesorul Kirin 970 a fost lansat anul trecut cu seria Mate, este posibil ca pentru noile modele să fie modificată frecvența nucleelor, pentru a obține performanțe mai mari.

Oricum, mâine urmărim lansările oficiale și vedem câte dintre aceste zvonuri se confirmă.