Huawei P11 ar putea avea o cameră foto de 40 de megapixeli cu 3 lentile și o cameră selfie de 24 de megapixeli, conform Phone Arena. Este normal să apară primele zvonuri privind Huawei P11 pentru că lansarea este mai mult ca sigur la Mobile World Congress 2018, în februarie. Iar Huawei au nevoie să atragă iar atenția cu ceva deosebit.

huawei p11 triple camera concept

Informațiile ar putea fi reale, fiind furnizate de EVLeaks. Ar putea totuși să fie un pic inventate. Totul are la bază un pliant de reclamă care ar fi descoperit „din întâmplare” și trimis probabil celor care se ocupă cu astfel de dezvăluiri. Reclama sună destul de realistă și este foarte posibil ca ea să fie reală. Să vedem ce spune pliantul:

huawei p11 camera foto detalii

ads

Textul pare realist, I make pictures, pro-triple lens Leica read cameras. Cu 40 de megapixeli și zoom hibrid 5x poți face imagini mai clare în orice scenariu fără efort. De asemenea, Pro Selfie Camera cu 24 de megapixeli și obții detalii mai bune. M-am tot întrebat de ce Huawei nu pune deloc accent pe camera selfie dorită de foarte mulți oameni. Ei de doi ani au tot 8 megapixeli. Nici Samsung, nici alți producători nu acordă atenție acestei camere, deși utilizatorii sunt interesați de ea.

Camerele foto duale de anul acesta pot oferi un zoom optic de 2X, ceea ce de multe ori este aproape inutil. Uneori este ok, să zicem că apropie un pic. Nici Huawei P11 nu va avea zoom optic foarte mare, dar folosind o lentilă diferită, este posibil să atingă 3x și de aceea hibrid (cu procesare software, adică și un pic digital), va ajunge la 5X. O chestie utilă, mai ales când ești turist și vrei să faci poze în care să se vadă clădiri la distanță sau diverse alte elemente.

Mă așteptam de asemenea ca Huawei și ceilalți producători smartphone să treacă la dual-camera pe partea frontală, deja există câteva telefoane de acest gen și cu camera duală există acum destule experiențe interesante, așa că utilizatorii s-ar putea distra cu așa ceva. Deocamdată însă, se pare că 24 de megapixeli ar putea fi soluția pentru selfie-uri mai atractive. Depinde totuși și de lentile și de procesarea software din spate.

Ceea ce știm sigur este că Huawei P11 va avea procesorul HiSilicon Kirin 970, primul chipset mobil care integrează o unitate dedicată de procesare neurală (NPU – Neural Processing Unit). Este o arhitectură folosită de o parte din cercetătorii din domeniul Inteligenței Artificiale, similară cu modul în care este construit creierul uman.

El este deja prezent pe Huawei Mate 10 și este capabil să susțină Inteligența Artificială, recunoaște obiectele din poză și identifică mai bine marginile obiectelor ca să poți crea efecte foto mai avansate. Chipset-ul include un procesor cu 8 nuclee și un GPU cu 12 nuclee pe care le detaliez imediat mai jos. Huawei spune că, dacă ar compara Kirin 970 cu un procesor quad-core, performanța crește de 25 de ori și eficiența energetică este “de 50 de ori mai mare”.

Eu mă pregătesc deja de Mobile World Congress 2018, o să fiu la Barcelona și vă țin la curent cu ceea ce se întâmplă acolo.