Huawei P11 este gata pentru lansarea oficială la Mobile World Congress 2018, la Barcelona. Ca de obicei, o să fiu acolo să vă scriu despre cele mai noi lansări. Știm deja că P11 ar putea avea un sistem de trei camere foto.

Huawei P11

Se pare însă că Huawei vrea cu orice preț să concureze Apple, iar noul smartphone are multe din funcțiile pe care le găseam pînă acum doar la iPhone X. Să le luăm pe rând. Primul zvon după ce s-au anunțat cele trei camere foto Leica este legat de ecran. Se pare că Huawei P11 va avea un ecran cu un „moț” similar cu iPhone X. „Notch” se traduce în română prin cuvântul „crestătură”, dar știm cum este ecranul iPhone X și este de fapt o zonă inactivă pe partea principală. A fost desenată la Huawei P11 cam așa:

Practic, chestia asta nu are nicio utilitate practică, din contră, eu zic că dăunează. Pe iPhone X foarte multă lume s-a plâns că ocupă din spațiul pentru filme sau jocuri video și astfel ai de fapt un ecran mai mic. Huawei ar face acest lucru strict ca să arate că pot face la fel ca iPhone, dar nu într-un scop util. Nu am mai dat știre separată pentru că un astfel de design doar dăunează, nu aduce ceva nou.

ads

Dar Huawei continuă cu informațiile privind similaritățile cu iPhone X. Bineînțeles, sunt zvonuri, deci este loc să schimbe orice decizie pînă la lansarea comercială. Noul zvon spune că Huawei P11 va avea o cameră 3D pentru recunoaștere facială, inspirată tot de telefonul Apple, cu funcție similară cu tehnologia Face ID. Este o cameră duală, dar are un senzor de imagine și un senzor infraroșu, ca să nu poată fi păcălită de imagini sau măști. Camera asta este plasată în acel moț deasupra ecranului telefonului. Acolo sunt și senzori de proximitate și alte chestii. Ceva de genul ăsta:

Va folosi proiecția de lumină pentru a recunoaște suprafețele în trei dimensiuni, apoi senzor de proximitate, senzor IR și abia apoi recunoașterea foto pentru identificare. Conform Huawei este un sistem care permite deblocarea în 400ms, un record. Ar fi mult mai rapid decât sistemul oferit de Apple. Sistemul de identificare facială Samsung a fost păcălit de poze, iar cel de la Apple poate fi spart cu măști speciale care să imite fața proprietarului.

După toate informațiile, lansarea Huawei P11 va fi la Mobile World. Unii zic că va fi în primele trei luni ale anului, dar este clar că nu va fi lansat la CES 2018, iar următorul mare eveniment este MWC, acolo de obicei au lansări Huawei, ar putea fi momentul perfect pentru lansare.

Deocamdată știm doar că va avea procesorul HiSilicon Kirin 970, cel care a fost lansat pe Mate 10. Nu știm dacă Huawei va mai face modificări la el pînă atunci. Probabil va avea 6/8 GB de RAM, ier stocarea de 128GB. Mă tem însă că va fi un smartphone cu preț spre 1000 de euro, la fel ca marile flagship-uri concurente. Cam asta este tot ce știm la ora asta despre Huawei P11. Dacă apare ceva nou, am să vă scriu imediat.

Surse: XDA, TechRadar, GSMArena