După zvonurile privind Huawei P11, pe site-ul companiei a apărut o pagină care menționează Huawei P12, un model care nu face parte din seria obișnuită. Între timp au apărut și zvonuri că P11 ar fi redenumit Huawei P20, dar paginile oficiale par să dezmintă tocmai această informație.


În mod normal, Huawei ar trebui să lanseze anul acesta Huawei P11, un smartphone de top care ar urma să fie prezentat la Mobile World Congress 2018, în februarie, la Barcelona. Noul model ar trebui să aducă o cameră foto cu trei lentile. Probabil urma să fie lansat și Huawei P11 Plus, modelul cu ecran mai mare, mai mult RAM, dar care este mai scump.

Apoi, zvonurile au luat-o razna. Întâi s-a auzit că numele s-ar putea schimba în Huawei P20. Apoi a apărut informația că va avea ecran similar cu iPhone X. Însă printre zvonuri au apărut și informații mai serioase. Întâmplător sau nu, pe site-ul oficial Huawei au apărut informații despre Huawei P11 și Huawei P12. Asta demonstrează odată că nu va fi deocamdată niciun P20, iar pe de altă parte arată că noutatea acestui an ar putea fi Huawei P12. Sau poate vor să spună doar că seria va continua cu P11 și P12, nu cu P20. Oricum, este clar că pe site nu putea apărea o informație care s-ar putea dovedi falsă.

Huawei P12 ar putea fi lansat cu detalii amintind de iPhone X, în timp ce Huawei P11 va continua tradiția de pînă acum. Acest lucru pare clar pentru că Apple a lansat două iPhone clasice alături de iPhone X. Deci, noutatea din 2018 ar putea fi Huawei P12, în timp ce P11 va continua seria P fără modificări esențiale.

ads

A apărut zilele astea și zvonul că următorul flagship Huawei nu va avea ecranul clasic (16:9 sau 18:9), ci va trece la un format nou. Ecranul ar urma să fie de 18.7:9, adică un pic mai înalt decât ecranele Samsung (18.5:9). În unele teste de performanță rezoluția ecranului apare 2.244×1.080 pixeli (față de 2.220×1.080 la modelele Samsung). Alții speculează că această formă neobișnuită confirmă doar că va avea ecran întrerupt precum iPhone X. Eu sper să nu aibă, acest lucru fiind inestetic și inutil. Dar rămâne o posibilitate.

Zilele astea a circulat și zvonul că terminalele Huawei P11 / P20 sau P12 nu sunt gata pentru lansarea la Mobile World Congress. Ele ar putea fi lansate mai târziu pe parcursul anului. Eu tind să cred că P11 va fi lansat la MWC, iar Huawei P12 va fi modelul de top, similar iPhone X, care va fi lansat prin aprilie/mai. Eventual Huawei va face la Barcelona un teasing privind lansarea acestui model.

Compania chineză are iar probleme în Statele Unite, iar astăzi se discută despre o nouă decizie care interzice oficialilor americani să aibă telefoane Huawei. Americanii se tem că Huawei sau ZTE oferă guvernului de la Beijing metode prin care să spioneze telefoanele și ei nu vor ca oficialii să fie spionați.

Revin cu detalii privind Huawei P11 sau P20 sau P12 – cum s-o numi noua generație – imediat ce aflu ceva deosebit.