Huawei P40 Pro+ este noul vârf de gamă al companiei chineze, un model pe care ei îl văd ca fiind competitor S20 Ultra. Practic însă au luat modelul Samsung și au pregătit trei modele anul acesta, P40 simplu și P40 Pro pentru cei atenți la preț, dar cu un vârf de gamă mai scump, mai dotat, super-premium.

huawei p40 pro plus

Huawei P40 Pro Plus detalii tehnice

Display: 6.58 inch, 2.640 x 1.200 pixeli, OLED, 441 ppi, 90 Hz
Procesor: Kirin 990 5G
Memorie: 8GB RAM
Stocare: 512 GB
Camera foto: Leica Penta Camera, 50 mpx, 40 mpx ultra-wide, 8 mpx 10x periscope zoom, 40 megapixeli 3x zoom, ToF 3D
Camera selfie: duală 32 mpx + ToF 3D
Baterie: 4.200 mAh + fast charge 40W
Preț: 1.500 euro

Huawei P40 Pro Plus: păreri

Am urmărit online lansarea Huawei P40 și prezentarea oficială. Senzorul noul folosit pentru camera foto are 50 de megapixeli și un format de 1/1.28 inch, cu foarte puțin peste dimensiunea celui de la Samsung, care este 1/1.33 dar are în schimb 108 megapixeli. Huawei P40 Pro Plus are un sistem periscop care permite zoom optic de 10x și zoom hibrid 20x, precum și un zoom maxim de 100x. Celelalte modele au zoom optic 5x la Pro și 3x la cel simplu.

Toate au însă aceeași cameră selfie super-interesantă. Senzorul principal este de 32 de megapixeli acompaniat de o cameră IR Depth care suportă autofocus și simulare bokeh pentru a oferi aceleași efecte de portret și funcția de deblocare facială, indiferent de lumină.
P40 Pro_plus

Huawei P40 Pro+ are procesor Kirin 990 5G pentru a furniza conectivitate integrată 5G cu cel mai cuprinzător suport de bandă 5G, performanță AI robustă și eficiență de putere într-un factor de formă mai mic decât oricare dintre predecesorii săi.

Camera video de 40 de megapixeli are un obiectiv cu unghi ultra larg, cu o distanță focală echivalentă cu 18 mm și un senzor de 1/1.54 inch care suportă același raport de aspect 3:2 popular la aparatele foto DSLR full-frame. Pixelii acestui senzor pot fi ajustați individual pentru expunere lungă, scurtă sau normală, pentru realizarea de videoclipuri HDR bazate pe hardware. Tehnologia Sedecimpixel Fusion integrată în această cameră suportă combinarea de pixeli 16-în-1 pentru a produce super pixeli de 4.48 μm ce cresc sensibilitatea la lumină până la ISO51200 și permit înregistrare video Ultra Slow-Motion de 7680fps.

P40 Pro+ are tot o baterie de 4.200 mAh ca și P40 Pro, dar aceasta vine cu SuperCharge wireless de 40W, pentru o încărcare rapidă și convenabilă.

Huawei Share facilitează transferul de fișiere de mare viteză între smartphone și alte dispozitive, cum ar fi tablete și computere. Cu Huawei Share, consumatorii pot transmite muzică către un difuzor inteligent, pot folosi funcția de oglindire a ecranului și se pot conecta la Wi-Fi atingând dispozitivul cu care vor să conecteze telefonul. O nouă funcționalitate adăugată colaborării cu mai multe ecrane permite utilizatorilor să răspundă cu ușurință la apelurile video sau vocale, direct prin computer și să deschidă fișiere și hyperlink-uri pe smartphone cu aplicații PC native pentru o productivitate sporită.

Nu are servicii Google, acces la Google Play sau Google Play Services. Huawei oferă o gamă largă de aplicații locale și globale pe AppGallery, magazinul oficial de aplicații al lor. Utilizatorii se pot bucura și de o bibliotecă bogată pentru divertisment de calitate pe HUAWEI Video, HUAWEI Music și HUAWEI Reader, cu actualizări permanente de la furnizori de conținut de top.

Încă de la lansarea din aprilie 2018, magazinul de aplicații HUAWEI AppGallery a avut o evoluție foarte rapidă și este capabil să ofere cel mai deschis, sigur și inovator serviciu pentru 500 de milioane de utilizatori la nivel global. În mai puțin de doi ani, Huawei AppGallery a devenit disponibil în peste 170 de țări.