Am dat recent peste Huawei P9 Lite Mini (2017), un model ieftin diferit de ceea ce știam (P9 Lite/P8 Lite sau P10 Lite).Am prezentat deja P9 Lite și P10 Lite, iar acum să vă spun cum diferă Huawei P9 Lite Mini 2017 de celelalte modele. Nu este un telefon rău, dar nu este nici foarte performant. Practic, au folosit detalii tehnice destul de ok pentru a realiza un telefon cu preț spre 600 de lei.

Huawei P9 Lite Mini

Eu am testat în vară modelul Huawei P9 Lite 2017. Conform oficialilor Huawei, acest model este comercializat sub numele de Huawei P9 lite 2017, iar în alte țări se regăsește sub numele Huawei P8 Lite 2017 sau Honor 8 lite, fiind vorba însă de același produs. Versiunea Mini are însă mici diferențe de care trebuie să țineți cont.

În primul rând, ecranul chiar este un pic mai mic. Vorbim de un LCD cu diagonala de 5 inch, cu rezoluția HD (1280×720 pixeli), în loc de 5.2 inch Full HD pe modelele Lite normale. În al doilea rând, este un procesor mai vechi. Procesorul său este un Qualcomm Snapdragon 425, un quad-core la 1.4 GHz, cu accelerator grafic Adreno 308. Procesorul quad-core se mișcă mai greu și are probleme cu jocurile sau aplicațiile Android mai intensive. Per-total se va mișca mai greu decât P9 Lite și se va simți diferit.

Are numai 2GB de RAM și 16GB de stocare. Pentru un telefon ieftin este ok, chiar bine dotat, altele au 1GB de RAM sau au doar 8GB de stocare, ceea ce oferă o experiență mai slabă. Camera foto de pe spate are un senzor de 13 megapixeli, deci nu este camera foarte bună de 12 megapixeli de pe celelalte modele și frontala este de doar 5 megapixeli, nu de 8 megapixeli ca la modelele Lite.

Huawei P9 Lite Mini 2017 are Android 7.0 Nougat, are slot de carduri de memorie microSD și are o baterie de 3.020 mAh, deci autonomia va fi foarte bună.

huawei p9 lite mini

Pentru cei care caută un cadou pentru cei mici sau pentru cei care trec acum pentru prima oară la un smartphone, este o alegere destul de ok. Îl puteți cumpăra direct de pe link-ul meu.