iPhone 5S va avea mai multe dimensiuni ale display-ului spune un zvon de ultimă oră care oarecum adună zvonurile de pînă acum sub o singură umbrelă. Zvonurile vin la scurt timp după ce se anunțase lansarea iPhone 5S în iunie. Deocamdată Apple a demonstrat că poate face vânzări bune și cu modelele iPhone mai vechi pentru că există cerere pe piață. Am văzut peste tot oferte cu iPhone 4 sau 4S la preț bun. 

iphone 5s - dimensiuni

iPhone 5S a avut parte de numeroase zvonuri, chiar la scurt timp după lansarea iPhone 5, așa cum se întâmplă mereu cu Apple. Apoi, la un moment dat, unele zvonuri susțineau că Apple va lansa trei modele în 2013 – un update la iPhone 5, un iPhone ieftin și un model iPhone cu display de 4.8 inch care va concura cu seria Galaxy S de la Samsung. Pe parcursul anului alte și alte detalii au fost lansate. Eu credeam că 5S va fi ieftin iar iPhone 6 va fi premium. Dar se pare că și această variantă este pe lângă.

Analiștii estimează acum că de fapt iPhone 5S are trei versiuni și cu asta-basta. Analiștii Topeka Capital susțin că au informația de la furnizorii Apple, surse care nu pot fi dezvăluite. Informația confirmă iar zvonurile că ar fi mai multe modele în lucru. Ar fi oarecum ciudat să fie iPhone 5S de 4″, iPhone 5S de 4.3″ și iPhone 5S de 4.8″. Dar nu ar fi o chestie extraordinară, în fond și alții au avut astfel de produse.

Analiza nu confirmă însă și lansarea, apreciind că lansare va fi în iulie. Sau poate că evenimentul de prezentare este în iunie și lansarea comercială în iulie. Nu știe nimeni.

Specialiștii companiei americane spun că noul iPhone nu va fi la fel de ieftin precum se așteaptă unii, iar cel mai accesibil model va fi 300 de dolari – probabil 300 de euro în România. Cei care așteaptă un produs Apple mai accesibil vor fi dezamăgiți sau vor putea lua 4 și 4S în continuare la ofertă. iPhone 5 va avea și el discount după lansarea 5S, mai mult ca sigur.