iPhone 5SE ar putea fi denumirea oficială a modelului compact din 2016, în loc de iPhone 7 Mini cum se anunța inițial. A apărut și o fotografie care compară modelul cu iPhone 5S (da, i5), dimensiunile sunt similare, dar butonul de Home diferă.

iPhone 5s versus iPhone 5SE

 

iPhone 5SE – detalii tehnice

Zvonurile începute anul trecut continuă, vorbim despre un iPhone nou, cu ecran de 4 inch. Pentru fanii segmentului de 4 inch și pentru fanii Apple care vor dori un model mai accesibil. iPhone 5SE ar putea costa 500 de dolari, ceea ce pentru Aple este un preț mic. Telefonul aduce o serie de tehnologii noi, dar nu va fi la fel de performant precum iPhone 7.

Noul model aduce un design cu colțurile mai rotunjite și de asemenea este un terminal mai subțire decât iPhone 5S, exact cum se zvonea pînă acum. Dar desigur, asta înseamnă și o baterie de capacitate mai mică. Dar, cine va ține cont de asta când vine vorba de Apple?

Poza a fost postată de un utilizator pe un forum, deci nu putem avea mare încredere în ea. Pe de altă parte, cam așa se primesc cam toate informațiile „pe surse” despre noile modele de telefoane. Unele s-au și confirmat în timp. În general zvonurile despre iPhone s-au confirmat, doar zvonul cu ecranul curbat s-a dovedit a fi de fapt un produs Samsung, nu Apple. Utilizatorul spune că telefonul este iPhone 6C, dar că a observat o schimbare a numelui de cod utilizat de producător, poza venind din Vietnam.

Blogurile americane spun că nu iPhone 6C va fi lansat, ci iPhone 5SE. Pe de altă parte, tot jocul ăsta de nume ar putea fi doar o dezinformare comună pentru a păstra secretul. Apple ar putea lansa 7 Mini sau 6C fără nicio problemă, oricum lansarea va fi în septembrie.

Zvonruile despre un nou model compact vin pe măsură ce analiștii financiari dezbat din nou tema anuală a „plafonării Apple„. Da, chiar în fiecare an apare discuția. Apoi Apple lansează ceva nou și vânzările sunt iar record. Anul trecut este adevărat că Apple a făcut o mișcare strategică pentru a menține creșterea, a deschis vânzările din China în prima zi, odată cu piețele occidentale, iar cifrele au fost record. Cum spuneam atunci, anul acesta ar putea adăuga India și Brazilia ca piețe de desfacere și ar avea cifre mai bune. Desigur, ideea unui al treilea model nu e rea, dar Apple a încercat asta cu iPhone 5C și nu a funcționat, vânzările fiind foarte reduse.

Analiștii spun însă că vânzările vor scădea, cel puțin pe primele trei trimestre, ceea ce este logic. Noul iPhone va fi lansat în septebrie, ajunge în magazine la jumătatea lunii, are impact limitat asupra lunii septembrie. Dar ar trebui avute în vedere vânzările din trimestrul al patrulea și evident, comparația tradițională din prima săptămână de vânzări.

Pesimismul analiștilor se bazează și pe rezultatele anunțate de furnizorii Apple, care zic că pe trimestrul al patrulea din 2015 au fost deja vânzări sub așteptări și că probabil trendul se va menține anul acesta. Dar, cum spuneam, zvonuri pesimiste au tot fost, iar Apple a reușit de fiecare dată să rezolve problemele. Să vedem ce va fi.