Mai avem o săptămână pînă la lansarea oficială iPhone 8, iar noile informații spun că va fi o ediție limitată, cel puțin la început. Cei de la HuffPo spun că sunt comandate doar 5 milioane de unități în primă fază.

Ideea nu este tocmai exagerată și pare să fie tipică pentru Apple: vor face un produs super-exclusivist, odată prin prețul foarte mare anunțat să sară de 1000 de euro, dar și prin lipsa terminalelor din magazine. Așa că toată lumea își va dori să aibă telefonul, iar el va apărea peste tot ca fiind sold-out sau stoc epuizat.

Informația provine de la compania care asamblează iPhone, Foxconn, iar oficialii avertizează că telefoanele se vor vinde pe piața gri cu 1500 de dolari. Producția de terminale va crește apoi spre finalul anului la 30 de milioane de unități, maxim 35 de milioane, urmând ca la începutul anului viitor să ajungă spre 40 de milioane de unități, dacă cererea se va menține mare.

Cum spuneam, e un plan bun. Fanii tradiționali vor merge probabil pe varianta iPhone 7S, modelele fiind și relativ mai accesibile, iar pasionații de tehnologie, early-adopters cu bani, vor cumpăra noul iPhone, indiferent de preț.

iPhone 8 este foarte așteptat pentru că va avea un ecran OLED cu margini subțiri și fără butonul de Home pe față. Ediția aniversară Apple, la zece ani de la lansarea primului telefon smart, va aduce și încărcarea wireless, care lipsea pe noile telefoane. De asemenea, camera foto duală pe spate, iar dacă mă întrebați pe mine, sunt curios cum va fi noul procesor Apple, pentru că cel de anul trecut este în continuare foarte performant chiar și la ora actuală.

Prețul iPhone 8 la lansare va fi de circa 1.000 de dolari, dar cei care vor varianta de 128GB, aceasta va costa probabil 1.100 de dolari. Nu știm dacă va fi și versiune de 256GB, dar este foarte plauzibilă. În schimb iPhone 7S va costa 750 de euro, pentru varianta de 4.7 inch și 850 de euro pentru varianta de 5.5 inch (Plus). De aceea, probabil, majoritatea vânzărilor Apple va fi făcută de generația 7S.

Apropo, am citit și un zvon zilele trecute că nu vor mai fi terminale cu S, ceea ce înseamnă că modelele 7S vor deveni iPhone 8, iar modelul de top va fi iPhone 9. Ceea ce va fi foarte amuzant pentru toate publicațiile care au scris altfel. Dar acest lucru s-a mai întâmplat și o să ne lămurim abia pe 12 septembrie. Atunci ne regăsim pe blog pentru live text și să comentăm lansările Apple.