iPhone 9 este deja listat în magazine, iar noua dată de lansare oficială este 15 aprilie. Modelul mai ieftin de la Apple continuă o serie de zvonuri despre iPhone 8S sau iPhone SE2. Deja au circulat online zeci de reclame la iPhone 9, husele iPhone 9 și multe alte informații despre specificații și preț.

 

ads

Detalii tehnice iPhone 9

Display: 4.7 inch LCD
Procesor: Apple A13 Bionic
Stocare: 64/128 GB
Memorie: 3 GB RAM
Camera: 12 megapixeli
Selfie: 7 megapixeli
Baterie: 3.110 mAh

Lansarea iPhone 9

Apple urma să lanseze anul acesta iPhone 9 în cadrul unei conferințe pe 31 martie, dar criza Covid-19 a amânat acest eveniment. Unele produse au fost listate direct pe site-ul Apple, iar despre iPhone 9 se spune acum că va fi prezentat oficial pe 15 aprilie. Au circulat știri contradictorii, ba că se amână lansarea cu câteva luni, ba că producătorul chinez s-a apucat deja de producție, ba că va fi lansat la timp, ba că s-a amânat iar lansarea.

Umrează să vedem dacă va fi un eveniment online pe 15 aprilie sau doar va fi publicat comunicatul de lansare cum a fost în cazul iPad. Versiunea mai ieftină de iPhone este confirmată pe surse în fiecare an după ce Apple a lansat iPhone SE în 2015. Cum venea primăvara, publicațiile tech dezgropau știrea cu iPhone SE 2, model ieftin. A ajuns să fie numit și iPhone 8S, iar acum zvonurile spun că este bazat pe iPhone 8, cu ecran similar de 4.7 inch și buton de Home cu senzor de amprentă.

Diferența o face anul acesta procesorul rapid de la iPhone 11, Apple A13 bionic, care oferă o experiență premium. Se spune acum că va avea 3 GB de RAM, ca să fie poziționat sub modelele de top. Ecranul compact de 4.7 inch nu permite integrarea unei baterii mai mari, probabil 3.110 mAh va fi maximum suportat. Camera foto pe spate ar fi single, probabil cea de 12 megapixeli care a mai fost pe terminalele iPhone. De asemenea, camera de selfie este probabil cea de 7 megapixeli de la modelele anterioare iPhone.

Detalii tehnice iPhone 9

Display: 5.5 inch LCD
Procesor: Apple A13 Bionic
Stocare: 64/128 GB
Memorie: 3 GB RAM
Camera: 12 megapixeli
Selfie: 7 megapixeli
Baterie: 3.610 mAh

iPhone 9 Plus

De câteva zile au început să circule zvonuri privind iPhone 9 Plus, care ar aduce ceva mai multe dotări, dar va fi mai scump, evident. Acesta ar avea display de 5.5 inch, plus buton Home, posibil o cameră foto duală pe spate.

Detaliile astea au fost confirmate și în codul sursă al iOS 13, deci nu vor fi mari surprize.

iPhone SE s-a lansat la vremea lui cu 399 dolari, iar mulți speculează că acesta va fi prețul pentru noul iPhone 9. Aici de asemenea rămâne de văzut, din punctul meu de vedere cred că va fi mai scump. Oricum, iPhone 9 Plus ar fi 499 dolari în varianta de bază, iar probabil modelele cu mai multă stocare vor fi mai scumpe.