iPhone 8S ar urma să fie un nou model de tipul iPhone SE, un terminal compact, dar dotat cu tehnologie puternică, care să fie lansat de Apple la un preț bun. Este un zvon recent care vine să continue visul că americanii vor lansa un nou telefon ieftin, compact, dar puternic.

iphone 8 clasic

iPhone 8S păreri

Sigur, zvonul poate avea o bază, pentru că Apple are o mare problemă acum. Deși telefoanele sale sunt bune, nu au reușit să lanseze în ultimii ani nimic spectaculos. Dacă în perioada 2010-2017 plăteai premium pentru iPhone, dar știai că ai cel mai bun terminal de pe piață, acum Apple a început să piardă prima poziție. Nu mai domină zona foto cum o făceau la început, nu mai oferă cel mai rapid sau cel mai stabil sistem de operare, nu mai oferă cel mai bogat magazin de aplicații și așa mai departe. Android a venit tare din urmă, Google Play a câștigat teren, Samsung și Huawei au produs telefoane mai bune. Atât în 2017, cât și în 2018, telefoanele Apple au fost bune, dar la un nivel suficient cât să nu piardă clienți. Dar cine a vrut mai mult a fost obligat să apeleze la Samsung, Huawei, alți producători cu terminale ieftine.

Iar această situație a Apple, care a și scumpit agresiv telefoanele, se vede în vânzări. Scad de la an la an, se fac vânzări mai reduse, iar în timp acest lucru va duce la vânzări mai slabe pentru iTunes. Cel puțin dacă nu vin cu un suflu nou, cu ceva care să schimbe trendurile.

Însă, zvonurile despre iPhone SE reactualizat continuă de peste trei ani. Lansarea iPhone SE în 2016 a fost și ea o surpriză, eu cel puțin credeam că nu e posibil ca Apple să lanseze un telefon ieftin. Dar iPhone SE a acoperit foarte bine două zone foarte interesante: una, de oameni care vor un telefon compact, mic, care însă să funcționeze perfect. Știu oameni care și acum folosesc iPhone SE și este tot ce le trebuie. Iar a doua este o zonă de oameni care nu au buget și pe Android se găseau la nivelul ieftin doar pocnitori, care se stricau rapid, nu aveau garanție, mergeau ca melcul și așa mai departe. Deci oameni care căutau telefon performant, pe specificații și nu găseau decât iPhone SE.

Deși era compact, avea procesor de top, cameră foto de top, dar și un preț foarte bun. Iar terminalul a avut în final vânzări foarte bune. Doar că, evident, el atrage din clienții iPhone care nu mai iau modele de top. Unii oameni sunt prinși în ecosistemul Apple pentru că au cumpărat multe aplicații premium, jocuri, filme, cărți, audio, muzică. Atunci nu prea ai cum să schimbi pe Android și mergi tot pe iPhone. Dar dacă apare brusc un iPhone ieftin, pare alegerea ideală în loc să dai 1000 de euro pe modelele celelalte.

Iar acum doi ani apărea ideea unui iPhone SE2. Foarte mulți oameni, inclusiv analistul care a prezis corect primul SE, au picat în plasa acestui zvon. El a continuat pe parcursul întregului an 2017 și s-a dovedit doar un vis. Apoi, a fost reluat în 2018, cu mici modificări. S-au prezentat și husele iPhone SE2, ca o garanție că e autentic. Zvonul a continuat pe parcursul întregului an și s-a dovedit un fâs.

Dar este adevărat, toate aceste subiecte au mare succes la public. Se face trafic, se dezbate mult, o mare categorie de oameni ar vrea așa ceva. Așa că zvonul reapare acum. Sursele sunt din China și spun că telefonul va fi produs de Pegatron, nu de Foxconn. De asememea, lansarea iPhone 8S ar fi în martie 2020, deci mai avem de așteptat.

Despre iPhone 8S

Numai că s-a renunțat la iPhone SE2 și acum se cheamă iPhone 8S, dar va fi tot un terminal compact, mai ieftin, cu tehnologii noi. Design-ul terminalului va fi inspirat de iPhone XS, dar va avea buton de Home cu senzor de amprentă ca 8, iar formatul va fi similar iPhone 8, deci va fi un fel de iPhone 8 SE. Procesorul ar urma să fie însă Apple A13 de la terminalele lansate anul acesta, exact cum avea SE de la generația lansată atunci. Sursa originală, o publicație din China, nu precizează vreun nume, așa că totul este la libera interpretare a bloggerilor și ziariștilor.

Prețul iPhone 8S / 8 SE / SE2 va fi de circa 650 de dolari, ceva mai mare decât avea SE în momentul lansării, dar pe de altă parte este aproape la jumătate față de modelele normale ale iPhone.
Sunt multe discuții aici, unii clienți vor vechiul design, dar deja noile modele sunt mult mai performante. Unii clienți vor amprenta înapoi, iar un astfel de model i-ar aduce înapoi și pe nostalgici.

Urmăresc subiectul și dacă apare ceva nou, mai concret, am să actualizez.

Via: ArenaIT
Sursa: BGR