Samsung Galaxy J7 Prime 2, a doua versiune a primului model J7 Prime, a fost listată oficial pe site-ul Samsung India. Este un smartphone din seria mid-range de la Samsung, probabil unul cu preț foarte bun. Are design ok și funcții avansate, să vedem cum se compară cu celelalte modele de anul acesta.

Samsung Galaxy J7 Prime 2

Samsung Galaxy J7 Prime 2 este cunoscut de asemenea precum Samsung Galaxy J7 Prime (2018). Detaliile tehnice complete sunt pe GSMArena. Modelul Prime a apărut la aproximativ un an după ce Samsung lansa modelul Galaxy J7.

Deși este un model 2018, telefonul nu este actualizat foarte tare. Chiar și design-ul este cel clasic, cu butonul oval sub ecran, nu a trecut la un design modern precum Galaxy A8 (2018). Are același display de 5.5 inch Full HD, absolut identic cu modelul din 2016, iar ceea ce mie mi se pare și mai grav este că vine cu același procesor. Este un Exynos 7870, octa-core la 1.6GHz, la fel ca un model din 2016. Singura actualizare pare să fie la platforma Android, care acum este 7.0, nu pricep de ce nu ar fi 8.0, iar modelul anterior venea cu 6.0.

ads

Procesorul este susținut de 3GB de RAM, exact ca la primul model, are 32GB de stocare, măcar au scăpat de varianta de 16GB. O actualizare este și la camera foto, dar nu la cea de pe spate. Acolo rămâne senzorul de 13 megapixeli cu același setup ca la J7 Prime. Pe față însă există acum o cameră foto tot cu senzor de 13 megapixeli, spre deosebire de 8 megapixeli la cel vechi. Bateria integrată este tot de 3.300 mAh.

Practic, au realizat o nouă variantă cu foarte mici modificări, iar vestea bună este că nici prețul nu va fi foarte mare. Va trebui să aveți grijă însă la magazinul din care luați telefonul. Dacă J7 Prime avea un preț de referință de 200 de euro, el este în magazine la prețuri de la 980 de lei pînă la 1.350 de lei în funcție de magazin. Iar Samsung Galaxy J7 Prime 2 are un preț de referință de 210 euro. Mai precis, nu are rost să dați 1350 de lei pe așa ceva, chiar nu merită. Cât mai aproape de 900 de lei, acela este prețul corect pentru un astfel de telefon.

Văzusem știrea despre acest model pe Mobzine, dar am uitat, însă noroc că am regăsit-o la căutare azi și mi-am adus aminte. Telefonul va fi pus la vânzare în India, dar cred că va ajunge destul de rapid în alte țări, mai ales că s-au desființat modelele A3/A5/A7 cu care Samsung făcea volume mari de vânzări pe la noi.