Samsung a trimis invitațiile oficiale pentru lansarea Galaxy Note 9, terminalul care aduce S-Pen va fi prezentat pe 9 august. Au apărut și primele imagini realiste cu noul terminal.Samsung Galaxy Note 9 nu are prea multe noutăți față de S9+, așa că angajații companiei au vorbit cu presa coreeană despre Bixby 2.0, noua versiune a asistentului inteligent.

Ce știam deja despre Galaxy Note 9: ecranul pare să fie similar cu cel de anul trecut, iar design-ul general nu se va schimba. Terminalul va avea probabil același procesor ca la Galaxy S9, cu varianta Snapdragon 845 în SUA. Alte modificări esențiale nu sunt. probabil va fi în variante cu 6GB de RAM și 64 GB de stocare internă, plus slot de carduri de memorie. Se vorbește de ceva vreme despre actualizările S Pen, dar probabil nu sunt prea multe noutăți. Camera foto duală va fi actualizată, dar nu știm exact cum.

Bixby 2.0 este mai mult decât vocea unui asistent, ci este o platformă care va schimba interacțiunea cu telefonul pe mai multe niveluri. Evident, va procesa mai bine comenzile vocale și va înțelege limbajul natural, o chestie pe care o tot promite și Google. Samsung are o echipă mare de ingineri care lucrează la Bixby și vrea să ajungă la 1.000 de angajați care se ocupă doar de Asistentul Virtual.

Conform Phone Arena, singura mare noutate pare să fie versiuena galben-aurie a terminalului, care este confirmată și de clipul oficial Samsung de mai sus, unde e ste prezentat S-Pen auriu. Posibil să vedem stylusul adaptat la culoarea terminalului, în mai multe variante.

Publicația speculează că date fiind culorile S-Pen telefonul ar putea avea spatele auriu și marginile cu albastru, pentru că în general S-Pen a fost asortat cu telefonul. Nu știu dacă acest lucru este real sau doar o idee a autorului.

Forbes confirmă de asemenea lansarea pe 9 august și spune că Note 9 va avea o baterie de 4.000 mAh. Teoretic asta ar fi posibil, Huawei reușește să facă asta cu terminalele sale de top. Dar Samsung a încercat să mărească bateria la Note 7 ceea ce s-a soldat cu binecunoscutul fiasco și cu explozia unor modele. De aceea sunt convins că nu vor depăși cei 3.500 mAh de la terminalul S9+.

Eu probabil că nu o să văd terminalul la începutul lunii august, dar este posibil să fie și eveniment local, iar apoi am să testez dispozitivul la IFA Berlin, probabil pe 30/31 august. Oricum, urmărim evenimentul online pe 9 august și vedem dacă există vreo surpriză pentru fanii Samsung.
Galaxy-Note-9