OnePlus 5 se lansează oficial marți, 20 iunie. Cel mai așteptat telefon al momentului aduce o serie de detalii tehnice interesante, iar lumea se așteaptă și la un preț foarte bun. Combinația perfectă, dar să vedem dacă toate zvonurile și toate așteptările oamenilor vor fi confirmate.

Lansarea oficială OnePlus 5 începe marți la ora 19-00. Există un site oficial OnePlus care ar trebui să găzduiască și transmisia video live. Dacă nu merge acolo, puteți căuta un live pe Youtube sau pe Facebook, nu știu exact în acest moment, dar am să revin cu link dacă găsesc.

Știm că va avea dotări de top, iar conform zvonurilor, situația este următoarea. Ecranul este de 5.3 sau 5.5 inch, AMOLED, cu rezoluția 2K, procesorul de top Snapdragon 835, versiuni cu 6GB de RAM și 8 GB de RAM și diferite versiuni de stocare internă. Camera de pe spate are doi senzori și două lentile, poziționate orizonta, așa cum se aude că ar fi la iPhone 8. Primul senzor este de 16 megapixeli cu lentilă f/1.7 și al doilea de 20 de megapixeli cu f/2.6, oferind practic zoom optic. Senzorii sunt ambii realizați de Sony. De asemenea, camera frontală ar fi de 8 megapixeli. Vedem la eveniment ce și cum.

ads

Prețul pentru varianta cu 6GB de RAM și 64GB de stocare internă ar urma să fie 515 dolari, iar cel cu 8GB de RAM și 128GB de stocare internă ar putea avea un preț de 590 de dolari.

Chinezii de la OnePlus au reușit să devină cunoscuți folosind rețeta de la Xiaomi sau Le Eco, adică modele foarte puternice hardware, bine dotate, cu tot felul de camere foto sau tehnologii, dar care au un preț mult sub terminalele cunoscute pe piață, realizate de marile branduri din IT&C. OnePlus nu a fost foarte cunoscut, dar OnePlus 2 a avut succes în România, iar OnePlus 3 și 3T au fost nominalizate de mulți fani ca fiind telefoanele anului. Chiar și acum, prin raport calitate/preț un OnePlus 3T pare să fie o bună afacere. Să vedem dacă se confirmă tot la lansarea oficială.