OnePlus 5 se lansează oficial pe 20 iunie și am primit invitația și la livestream. Mai avem cam două săptămâni de așteptat. Cert este că acum știm sigur că se va numi OnePlus 5 și asiaticii au renunțat la numărul 4, care ar fi număr cu ghinion în anumite state din zonă.

Chinezii de la OnePlus au reușit să prindă teren prin 2014, iar abia la OnePlus 2 au ajuns cunoscuți în România. Adică prin 2015. Anul trecut au avut succes cu OnePlus 3 și apoi OnePlus 3T actualizat. Am putea pretinde că 3T este generația a patra și acum vine rândul OnePlus 5.

Zvonuri sunt multe despre acest model, fiind considerat printre cele mai performante modele va avea cu siguranță procesorul de top, Qualcomm Snapdragon 835, probabil cu 6 sau 8 GB de RAM, de obicei au peste modelele flahship de la marile branduri. Imaginile care arată spatele telefonului prezintă o cameră foto duală – două lentile se văd, fără senzor de amprentă pe spate. Deși este mai ușor de folosit cel de pe spate, se pare că anul ăsta este abandonat pentru cel de pe ecranul principal. Stocarea internă va fi de 64 sau 128 GB, nu e clară varianta de 256GB, oricum prețul ar fi cam mare pentru așa ceva. Dar dacă luăm în calcul că este un telefon comparabil cu Galaxy S8, probabil că vor urca și ei ușor prețul.

OnePlus 5 vine cu Android 7.1.1 din fabrică și are o nouă variantă a interfeței OxygenOS. Testele hardware publicate de TechRadar arată că terminalul este mai rapid decât Galaxy S8 sau Google Pixel, iar scorurile sunt mari.

OnePlus a anunțat recent că au semnat un parteneriat cu DxOMark, compania care analizează camerele foto de pe mobile și face un clasament al celor mai bune. Probabil după această colaborare camera foto OnePlus 5 va primit rating mare în clasamentul DxO.

Urmărim lansarea pe 20 iunie și vedem mai departe ce detalii se confirmă și ce nu. Și să vedem prețul de lansare.