LG G6 se lansează mai mult ca sigur la Mobile World Congress 2017, iar eu am să fiu acolo să vă povestesc despre. Tot pe 26.02 este și evenimentul LG, iar teasing-ul companiei include câteva detalii privind viitorul flagship.

Imaginea lasă se întrevadă un design mult mai serios și mai atrăgător decât ceea ce vedeam în primele imagini. Modelul va avea un display cu diagonala de 5.7 inch și un format diferit, 2:1 sau 18:9, cum vreți să-i spuneți, rezoluția este acum 1.440×2.880 pixeli. Noua tehnologie permite reducerea consumului de energie cu aproape 30% comparat cu versiunile anterioare, deci autonomia va fi ceva mai bună. Ecranul are margini foarte subțiri, noua direcție spre care merg toți marii producători de telefoane, dar LG nu adoptă nici anul acesta ecranul curbat, genul Edge care are mare succes. Altă observație este că ecranul are colțurile rotunjite, nu la 90 de grade cum era pînă acum. Terminalul pare complet din sticlă și metal, altă tendință semnalată și de Apple și de alți jucători pentru modelele 2017.

LG G6 ar urma să aibă procesorul Snapdragon 821 pentru că în acest moment nu se găsește 835, iar pînă face Qualcomm destule procesoare va trece vara lui 2017 probabil. Este un procesor bun, nu i se poate reproșa ceva, doar că nu va fi cel mai puternic de anul acesta. LG a mai avut astfel de modele, a ales 808 în loc de 810 acum doi ani și a fost totul ok.

Din teaserele transmise de companie se poate observa că telefonul va fi rezistent la apă, dar și rezistent la căzături eventual, oricum are un grad de rezistență mai mare. De asemenea, se vorbește despre siguranță, probabil nu veți avea probleme de încingere și bateriile LG G6 vor fi ok.

Alt zvon recent spune că LG G6 va avea o baterie de 3.220 mAh, ceea ce înseamnă că autonomia crește simțitor comparat cu G5. Problema este că din cauza rezistenței la apă nu va vom mai avea acces la baterie, care este încastrată acolo.