Tot mai multe telefoane din portofoliul Motorola primesc update la Android 11, printre acestea se află – RAZR 5G pliabil, Motorola Edge și Moto G 5G Plus. Spun că sunt mai multe pentru că aveam deja lista Moto cu actualizări, care cuprindea doar câteva nume.
telefoane Motorola primesc actualizare la Android 11

Începând din această lună, utilizatorii Motorola se pot bucura de moduri noi, mai performante, de a controla dispozitivul datorită update-ului la Android 11. În perioada ianuarie – martie, mai multe telefoane din portofoliul Motorola primesc actualizări majore ale sistemului de operare cu modalități simplificate de gestionare a conversațiilor, setări de confidențialitate sporite și multe alte îmbunătățiri pentru smartphoneurile Motorola.

Utilizatorii din România ale următoarelor dispozitive Motorola beneficiază de actualizarea sistemului de operare Android™ până în luna martie:

 • Moto G Pro
 • Moto G8
 • Moto G8 power
 • Moto G 5G Plus
 • Motorola Edge
 • Motorola Edge+
 • Motorola One Action
 • Motorola One Vision
 • Motorola One Hyper
 • Motorola RAZR 5G

Android 11 a fost lansat în luna septembrie 2020, după mai multe luni în care a rulat versiunea beta și a adus o varietate de funcții noi sistemului de operare mobil Google. Cea mai mare schimbare ține de modul în care Android 11 gestionează conversațiile. Acum discuțiile de pe mai multe aplicații pot fi vizualizate și controlate din același loc.

De asemenea, actualizarea se concentrează pe facilitarea gestionării multitasking-ului, iar noile comenzi media vor face interacțiunea cu telefonul mai simplă. Cele mai multe avantaje pentru utilizatorii de smartphone-uri care au sistem de operare Android 11 țin de experiența de utilizare îmbunătățită, care aduce o nouă interfață de captură de ecran, integrată în telefon, care nu necesită descărcarea unei aplicații suplimentare de înregistrare a display-ului. În plus, actualizarea Android 11 propunere un meniu de control inteligent, cu setări de securitate mai restrictive.

Printre noutățile implementate pe telefoanele Motorola datorită update-ului la Android 11 se află și:

 1. Gestionarea Conversațiilor
  Prin Conversation și Chat Bubbles, procesul de conversație este simplificat. Se pot vedea, răspunde și controla conversațiile în mai multe aplicații de mesagerie, toate în același loc. Iar conversațiile cu persoanele selectate ca prioritare apar direct pe ecranul de blocare pentru acces rapid.
 2. Control asupra dispozitivelor conectate într-un singur loc
  Mai puține mișcări pentru un control complet asupra dispozitivelor conectate la telefon. Se poate seta temperatura sau lumina din casă, dar și multe altele, toate dintr-un singur loc. Urmărirea și gestionarea dispozitivelor conectate se vor face simplu, prin apăsarea lungă a butonului de alimentare.
 3. Datele utilizatorului sub control
  Decizia asupra felului în care sunt partajate datele utilizatorului Motorola se va face prin setarea permisiunii unice, alături de alte funcții noi. Acordarea permisiunii aplicațiilor care au nevoie de accesul la microfon, cameră sau locație se va putea face individual. Odată cu noul update, aplicațiile vor solicita permisiunea prin fiecare accesare.