Motorola a lansat oficial noul RAZR 5G, versiunea de smartphone pliabil cu tehnologie de ultimă generație. Anul trecut, Motorola RAZR a fost relansat oficial ca telefon pliabil.

Motorola RAZR 5G

Motorola RAZR 5G

Cu ocazia lansării Motorola RAZR 5G compania a anunțat că a răspuns cerințelor primite direct de la clienți și a integrat o experiență software îmbunătățită a ecranului extern. Astfel, noul model permite accesarea aplicațiilor preferate, a mesajelor sau a apelurilor video, direct pe telefonul pliat. Evident, au adăugat și conectivitate 5G, dar și o cameră de selfie mai interesantă.

Navigarea actualizată prin gesturi permite accesarea informațiilor preferate. Afișajul Quick View are acum o bară de navigare în partea de jos care preia gesturile Android 10, astfel încât se poate ajunge cu ușurință la ecranul de pornire doar printr-un swipe-up. De asemenea, glisarea spre dreapta de pe ecranul de pornire permite accesul rapid al camerei, iar glisarea spre stânga permite accesarea aplicațiilor preferate. Prin ce de-a doua glisare se pot accesa comenzile rapide pentru a apela sau trimite mesaje text către contactele preferate.

Se poate accesa rapid navigarea turn-by-turn de la notificările Google Maps, dar și aplicațiile preferate de muzică precum Spotify sau YouTube Music. În plus, tehnologia NFC permite, cu ajutorul Google Pay, plățile în magazinele din întreaga lume și iar fotografiile, videoclipurile, contactele sau formatele text vor putea fi distribuite cu ușurință către un alt dispozitiv.

Motorola RAZR 5G

Motorola oferă fiecărui utilizator posibilitatea de a-și personaliza experiența de afișare Quick View cu temele și aplicațiile preferate. RAZR 5G are o preselecție de opt aplicații care funcționează pe ecranul Quick View: cameră, mesaje, calculator, Keep, Google News, Google Home și YouTube. În plus, Motorola oferă posibilitatea rulării tuturor aplicațiilor pe ecranul Quick View, astfel încât selecția lor să fie ușor de personalizat.

Display-ul lui RAZR 5G funcționează împreună cu balamaua adaptată special pentru el. Balamaua protejează afișajul intern și păstrează RAZR 5G ultra-compact. Motorola a testat sistemul de pliere de pe RAZR 5G prin cicluri rigide de pliere, prin căderi de la înălțime, inclusiv prin teste de temperatura în diferite contexte și multe alte probe dificile pentru a garanta longevitatea și fiabilitatea telefonului. Ținând cont de faptul că un utilizator deschide telefonul, în medie, de aproximativ 40 de ori pe zi, iar un utilizator care folosește telefonul intens îl deschide de 100 de ori pe zi, testele realizate în fabrică au demonstrat că RAZR 5G rezistă până la 200.000 de deschideri. În plus, un strat de protecție personalizat protejează împotriva zgârieturilor, în timp ce o barieră hidrofugă din interiorul dispozitivului protejează împotriva scurgerilor, stropilor, ploii și a altor astfel de elemente.

Motorola RAZR 5G încorporează procesorul Qualcomm Snapdragon 765G. Sistemul de camere capturează fotografii clare și vibrante pe camera de 48 MP6, iar tehnologia Quad Pixel oferă de 4X mai multă sensibilitate la lumină. Stabilizarea optică a imaginii compensează imaginile și videoclipurile neclare, iar tehnologia cu auto-focus laser ajută camera să focalizeze rapid subiectul.

În România, noul Motorola RAZR 5G va fi disponibil din această toamnă la prețul recomandat de 6.999 lei, iar mai multe detalii despre dispobilitate vor fi dezvăluite curând.