Samsung pregătește noi modele Galaxy Fold, după lansarea primului dispozitiv prezentat oficial înainte de Mobile World Congress 2019, spune Bloomberg. Probabil și datorită faptului că au avut reacții nu tocmai entuziaste din cauza prețului. Se pare că vor experimenta două noi formate, un model care se pliază vertical precum Moto RAZR, dar și un model care se pliază cu ecranele în afară precum noul Mate X.

Galaxy Fold

Noi modele Galaxy Fold

Informația Bloomberg este dată pe surse, ” au declarat people familiar with the matter, asking not to be identified discussing internal plans“. Aceștia spun că Samsung vrea să devină rapid lider în industria telefoanelor pliabile. Compania sud-coreeană estimează că în 2019 se vor vinde la nivel global circa 1 milion de terminale cu ecrane pliabile. De aceea pregătește lansarea a două noi modele.

Primul care va fi lansat pe piață se pliază vertical, precum erau vechile telefoane cu clapetă. Compania are și modele recente care au clapetă și au succes pe anumite piețe, arată chiar foarte bine. Doar că acum vor avea și ele două ecrane lipite.

Samsung W2017

Design-ul este în faza de testare și acum există mai multe modele mock-up pentru a decide care dintre ele arată mai bine. Unul dintre protoripuri are și ecran pe exterior, pentru a arăta mesaje și notificări când temrinalul este pliat. Se testează și tehnologia scannerului de amprentă în display pentru acest model, spun sursele citate. Lansarea acestui terminal ar putea avea loc pe parcursul acestui an sau cel târziu în primăvarea viitoare, în funcție de modul în care evoluează și vânzările.

Al doilea telefon pliabil Samsung care va fi lansat după cel vertial este cu un mecanism similar celui de la Huawei Mate X, cu ecranele rămase în afară. Exista acest prototip încă dinaintea lansării Fold, dar Samsung a decis că ecranele sunt mai protejate la interior. Este cel mai subțire dintre prototipuri pentru că nu are nevoie de un al treilea ecran pentru a afișa informații, spun sursele. Va fi lansat mai târziu, însă cei de la Samsung vor să vadă dacă acest format are mai mult succes. Problema este că nici Samsung, nici Huawei, nu știu în această fază care format va avea succes la public. De aceea încearcă să realizeze produse diferite, ca să vadă care dintre ele va prinde.

Galaxy Fold a fost doar prezentat ofifial, nu prea a putut fi testat. Conform oficialilor Samsung, el rezistă acum la aproximativ 10.000 de plieri ale ecranului, iar compania ia în calcul să schimbe automat ecranul, gratuit, dacă se strică înainte de un anumit termen. Ecranul în sine nu are probleme, dar senzorii pentru touch de pe zona din mijloc sunt acoperiți cu un plastic (film zic ei) care nu rezistă mai mult.

Deocamdată, cel mai interesant proiect rămâne telefonul pliabil Xiaomi, care are trei ecrane, care se pot combina într-o tabletă destul de interesantă. Problema cea mai mare a industriei este că deocamdată nu există o sticlă flexibilă destul de bună, iar aceasta va ieși din laboratoare abia peste doi ani. Plasticul este flexibil, dar este mai dispus la diverse accidente. Chiar și Gorilla Glass a anunțat recent că lucrează la sticla de protecție pentru terminalele flexibile, care va fi gata ulterior.