Motorola va lansa un flagship Moto G dotat cu procesorul nou Qualcomm Snpadragon 888. Până acum, compania deținută de Lenovo avea ca model de top seria modelele Motorola Edge. Dar acum au anunțat oficial un flagship Moto G.

Moto G 5G
Modelul de top din serie este acum Moto G 5G

Anunț oficial Motorola

Motorola echipează familia Moto G cu noua platforma Qualcomm 800. Qualcomm a anunțat ieri lansarea noului său procesor de top – Qualcomm Snapdragon 888 5G. Cu această ocazie, Motorola dezvăluie că începând din 2021, dispozitivele sale vor fi echipate cu chipset-ul abia lansat. Anunțul a fost făcut de Sergio Buniac, președintele companiei, într-un video pregătit pentru summit-ul Snapdragon Tech 2020, pe care îl puteți urmări aici online.

Datorită parteneriatului cu Qualcomm, smartphone-urile Motorola echipate care au conectivitate 5G sunt acum disponibile în întreagă lume, la peste 100 de parteneri internaționali. Noul procesor Qualcomm 5G ridică standardele pentru experiențele 5G pe care viitoarele dispozitive Motorola le va oferi și este parte integrantă a angajamentului nostru, de a democratiza accesul la tehnologia 5G. Privind spre viitor, suntem încântați să putem oferi experiențe mai puternice și mai performante pentru jocuri, camera foto și alte funcții ce folosesc inteligență artificială, care vor schimba modul în care lucrăm, studiem și ne relaxăm în ziua de astăzi. De aceea, suntem încântați să anunțăm că începând de anul viitor, gama de telefoane moto g va beneficia de platforma mobilă avansată Qualcomm 800” – a declarat Sergio Buniac.

Mai multe detalii despre noua familie de terminale Moto G care folosesc noua platformă vor fi oferite oficial în lunile care urmează. Snapdragon 888 va fi produs pe 5 nanometri. Va integra cea mai rapidă tehnologie 5G. De asemenea, procesorul grafic nou este mult mai rapid decât generațiile anterioare.

Următoarea generație hardware aduce o creștere de performanță de 20 de procente, împreună cu o reducere a consumului energetic de 50%. Nucleele economice continuă să fie ARM Cortex-A55, nu a fost anunțată nicio schimbare aici. Se pare însă că volumul total al procesorului va scădea cu 15 procente. Se încinge mai puțin, consumă mai puțin, numai vești bune. Are și un procesor de imagine cu 35% mai rapid decât generația anterioară.