Moto G5 și versiunea mai mare G5 Plus s-ar putea lansa chiar la MWC, la evenimentul oficial de la Mobile World Congress în Barcelona. După ce au făcut treabă bună cu Moto G4 și u treabă excelentă cu Moto Z, cei de la Lenovo ridică ștacheta în 2017.

Sursa

O să văd aceste terminale oficial pe 28 februarie, dacă se confirmă zvonurile. Veți găsi primele imagini și detalii oficiale pe pagina de Facebook a blogului. Dar o să vă scriu și aici cât de repede pot.

Ce știm despre Moto G5? Este tot mid-range, dar un pic peste nivelul lui G4. Are un body din metal și un design relativ similar. Ecranul este Full HD, unul de 5 inch și al doilea de 5.2 inch, iar procesorul este Snapdragon 430 la primul și Snapdragon 635 la al doilea. Terminalele vin cu Android 7.0 și interfața simplă și rapidă de la Motorola. Au 2GB de RAM, dar G5 Plus ar putea avea variantă de 4GB de RAM. Stocarea de bază este de 32GB la cel de 5 inch și 64GB pentru G5 Plus. Au ambele slot pentru carduri de memorie,

Bateria este de 2.800 mAh la cel mic și de 3.000 mAh la Plus, mi se pare foarte ok. Toate modelele Moto pe care le-am testat au o autonomie peste media altor terminale smartphone, au lucrat bine la Android și la interfață, cu atenție la consumul de energie. Camera foto urmează să fie de 13 megapixeli, iar frontala de 5 megapixeli.

Aș mai spune că sunt ambele modele rezistente la apă, sunt acoperite cu un strat special. Singura problemă pare să fie cu cei 2GB de RAM, care nu vor pune probleme utilizatorilor obișnuiți, dar unii care rulează jocuri video sau aplicații de la birou care sunt mai intense, vor avea probleme. Probabil Lenovo vrea să separe seria G de modelele de top, care probabil că anul acesta vin cu 4GB de RAM.