Moto X, noul smartphone realizat de Google și Motorola împreună, a fost dezvăluit oficial. Telefonul nu arată extraordinar, dar are dotări hardware bune, Android “curat” 4.2.2 și nu 4.3, cu unele mici modificări, carcase colorate (apropo de ceea ce spuneam la ProTV). Prețul este relativ mare, 575 dolari fără contract, 199 dolari cu contract pe doi ani. Totuși este prezentat în câteva locuri drept “adevăratul competitor iPhone” și așa mai departe… Sunt curios să vedem ce succes va avea. 

Moto X - Google Motorola smartphone
Moto X – Google Motorola smartphone

Poza este de pe The Verge. N-am văzut nicăieri poze ok cu telefonul, iar site-ul Motorola pare căzut sau nu se încarcă normal.

Moto X – detalii tehnice

Terminalul are display de 4,7 inch, AMOLED, dar nu este Full HD, ci 1280x 720 pixeli, cu densitate de 312 ppi. Are un chipset realizat “in house” (botezat X8) care combină un procesor de performanță, un Snapdragon S4 Plus dual-core la 1,7GHz, cu un procesor dual-core pentru consum redus, cam în genul celui realizat de Samsung pentru Galaxy S4, dar mai modest. Procesorul este susțiut de 2 GB de RAM. Acceleratorul grafic este Adreno 320.  Camera foto are un senzor de 10 megapixeli, bateria este de 2.200 mAh.

Telefonul vine cu Google Now deja activ, deci poate fi deblocat și poate efectua diverse chestii fără să-l atingi, doar cu comenzi vocale.

Moto X va fi asamblat de Flextronics la o fabrică din Texas, care a aparținut odată Nokia. Așa că este “made in USA“. Încă o dată toate zvonurile date pe surse se confirmă pas cu pas.

Filmul este luat de pe site-ul Motorola.