De-a lungul timpului am admirat Moto X, am văzut X Force la Barcelona și mi-a plăcut. Ei bine, modelul de top de la Motorola (Lenovo acum), se reinventează

FMoto_X

Sursa foto: hellomoto.hk

Moto X va avea anul acesta carcasă din metal, că așa e moda lansată de iPhone și preluată de marii jucători din China sau Taiwan. Sigur, e plăcut să ai metal în mână, dar și atunci când cade jos telefonul, urmele sunt vizibile și pagubele sunt mai mari, iar plasticul avea sensul lui. Moto X se remarcase prin capacele alea personalizabile (gen X Style), aveau unul cu lemn, altul cu piele, nu mai știu, diverse combinații. Ce mi se pare interesant este lentila de la camera foto, pare cea mai mare pe care am văzut-o în ultima vreme la un smartphone, de altfel, camera Motorola era una dintre cele mai bune, deși la noi este foarte puțin apreciată.

Butonul de Home a fost modificat astfel încât să fie pătrat, diferit de ceea ce au rivalii – la iPhone este rotund, iar la Galaxy S și rivalii săi este oval. Din specificațiile generale nu știm decât că va avea Snapdragon 820, cel mai puternic procesor de anul acesta, plus 4GB RAM, deocamdată maximum pe un telefon (se anunță modele cu 6GB de RAM, dar nu veți simți diferențe majore). Ecranul este de 5.5 inch AMOLED, posibil să fie cu rezoluție 2K. Se discută despre versiuni cu 16GB și 2 sau 3GB de RAM și 32GB cu 3 sau 4GB de RAM. Probabil vor să acopere niveluri diferite de preț. Există un model ultrasubțire, cu 5 milimetri grosime, dar baterie de 2.600 mAh, precum și unul de 7 milimetri, cu o baterie de 3.500 mAh.

Autenticitatea informațiilor a fost confirmată și de Evleaks, iar lansarea oficială organizată de Lenovo este pe 9 iunie.

Noutatea principală de anul acesta ar fi însă introducerea la Moto X a primelor elemente de smartphone modular. Deocadmată există un conector care se vede clar pe spatele telefonului, iar pentru început vor fi șase module, oarecum similare cu LG G5.

Conectorul are 16 pini, iar modulele vor fi botezate Amps. Unul va fi cu baterie mai mare, unul cu boxe stereo, modul de cameră foto cu lentilă și baterie, zoom optic, dar și modul cu proiector digital. Se conectează magnetic la mufa respectivă, în genul cablurilor Magsafe de la Apple. Deocamdată nu știm exact care sunt prețurile. Abia aștept să vedem lansarea oficială.