Moto Z2 Force a fost lansat oficial și are dotările unui flagship de top, dar și un preț pe măsură: 800 de euro cu un Moto Mod gratis, respectiv mini-proiectorul. Este varianta mai puternică a lui Moto Z2 Play, care fusese deja anunțat. Despre Moto Mods găsiți în review-ul meu Moto Z. Mă bucur că Lenovo / Motorola nu a abandonat visul telefonului modular. Nu ar trebui abandonat, ci perfecționat.

moto Z2 Force

Moto Z2 Force are un display de 5.5 inch cu rezoluție 2560×1440 pixeli, spre deosebire de cel Full HD de la ediția Play. Este acoperit cu o sticlă specială de protecție pe care Lenovo o numește ShatterShield și spune că este mai bună decât orice există pe piață la competiție.

Vine cu procesorul de top Qualcomm Snapdragon 835, iar performanțele sunt foarte bune. Plus 4GB de RAM, 64 GB de stocare plus sloturi de card. Sistemul de operare este cel mai nou disponibil acum, Android 7.1.1.

Pe spate are cameră foto duală cu senzori de 12 megapixeli, ca să se mențină în trendurile industriei, iar Lenovo a optat pentru varianta Huawei, cu un senzor color și un senzor alb-negru. Senzorul monocolor va fi folosit pentru a identifica mai bine zone de lumină și contrast. Camera foto frontală este de numai 5 megapixeli însă, o problemă dacă sunteți pasionați de selfie-uri.

Moto Z2 Force este rezistent la apă și praf, iar pe spate are conectorul pentru Moto Mods, accesoriile care se conectează la el pentru a îmbunătăți experiența. Cel mai mult mi-a plăcut camera foto realizată de cei de la Hasselblad, dar combinația de telefon + mod de fotografie are un preț fabulos. Totuși, continui să cred că viitorul telefoanelor poate fi modular.

Noutatea anului este camera foto/video 360 de grade, care se atașează tot pe spatele telefonului, dar costă în magazinul oficial vreo 300 de dolari. Bateria integrată a noului telefon este cam mică, 2730 mAh, dar probabil este așa tocmai ca să fie subțire și ca să promoveze cumpărarea unui Moto Mod cu baterie, există cred mai multe versiuni. Probabil de-aia au făcut și Moto Z2 Play, care costă sub 500 de euro, dar este compatibil cu mod-urile.

Găsiți mai multe detalii aici.