Super-telefonul Lenovo Motorola Moto Z2 Play a trecut cu succes testele pentru serviciile Voce 4G (VoLTE) și Voce Wi-Fi (VoWiFi) pe rețeaua Digi Mobil a RCS RDS. Actualizarea oficială va fi disponibilă abia din ianuarie 2018. Din păcate în București prindem greu 4G, dar sper să se îmbunătățească acoperirea în timp.

moto z2 play review 2017

Digi Mobil și Motorola au confirmat oficial că Moto Z2 Play poate folosi serviciile VoLTE și VoWiFi de la Digi Mobil pe rețeaua 4G, dar actualizarea software necesară va fi disponibilă în primul trimestru din 2018, odată cu update-ul la sistemul de operare Android 8.0 Oreo. Această actualizare va fi disponibilă inclusiv pentru terminalele aflate deja în uz.

Motorola Moto Z2 Play este un telefon dual sim, cu display de 5.5 inch, procesor octacore la 2.2GHz, 4GB RAM, 64 GB memorie internă și Android 7.1.1. Telefonul dispune de conectivitate 4G atât în banda 38 (2600 Mhz TDD) , cât și în banda 1 (2100 Mhz FDD).

ads

Prin intermediul serviciului Voce 4G (VoLTE), utilizatorii Digi Mobil beneficiază de conectarea foarte rapidă a apelului, timpul de așteptare din momentul inițierii apelului și până în momentul în care e apelat telefonul unui destinatar din rețea, care utilizează tot Voce 4G, scăzând sub două secunde. Totodată, convorbirile prin rețeaua 4G au o calitate și claritate a sunetului mult mai ridicate. În plus, este posibilă realizarea simultană de apeluri telefonice cu sesiuni de download și streaming la viteze superioare.

Noul serviciu Voce Wi-Fi, bazat pe tehnologia Voice over Wi-Fi (VoWiFi), asigură o acoperire mai bună a rețelei în spații cu semnal redus sau chiar fără semnal de rețea mobilă. Tehnologia VoWiFi permite o acoperire mai bună de voce în interiorul casei pentru clienții care au acces la internet WiFi, dacă furnizorul de internet nu filtrează acest trafic. Accesarea serviciului VoWiFi prin internet WiFi prin Digi Net Fiberlink, precum și in exterior prin rețeaua națională de hot-spot-uri a Digi WiFi, este deschisă în mod standard.

Serviciile Voce 4G (VoLTE) și Voce Wi-Fi (VoWiFi), precum și activarea acestora sunt gratuite pentru toate abonamentele din ofertă.

Motorola Moto Z2 Play poate fi achiziționat cu abonamentele Digi Mobil Optim, integral sau în 24 de rate fără dobândă, cu ratele direct pe factura Digi. Ratele se acordă direct în magazinele Digi și punctele de prezență RCS & RDS, prin creditul „ING Acum”. Programul de rate este destinat tuturor clienților Digi Mobil care se califică uzual pentru un credit de nevoi personale, în condițiile oferite de ING.