Nexus 6 a fost astăzi lansat oficial și este într-adevăr realizat de Motorola pentru Google și este primul smartphone care aduce Android L, Lollipop. Mai precis este un phablet, are un display cu diagonala de 5.96 inch, rezoluție 2.560×1.440 pixeli. Este o mini-tabletă, un smartphone uriaș, o unealtă mobilă și un dispozitiv pentru multimedia și jocuri. Nexus 6 are cam toate caracteristicile despre care am vorbit, iar noutatea cea mai imporantă rămâne platforma mobilă a Google.

Nexus 6 by Motorola & Google
Nexus 6 by Motorola & Google

Nexus 6

Detaliile tehnice și prețul internațional pot fi găsite pe pagina Google. Ecranul terminalului are o densitate de 493 pixeli, probabil cea mai bună la ora actuală. Procesorul este cel mai puternic de la Qualcomm, Snapdragon 805, quad-core la 2,7 GHz, acompaniat de 3GB de RAM și GPU Adreno 420. Pentru o perioadă de timp va fi iar mai puternic decât ce au lansat Samsung, HTC sau Sony. Pe de altă parte, dimensiunea de 6 inch îl duce pe o nișă greu de acceptat. Terminalele sunt ok la 5 inch, bune, dar mari, la 5,5-5,7 inch și de-a dreptul incomode la 6 inch. Camera foto are senzor de 13 megapixeli și are boxe stereo pe ambele părți. Camera frontală are 2 megapixeli și sunt două variante, de 32  și 64 GB. Bateria integrată este de 3.220 mAh.

Android 5.0 Lollipop are o chestie pe care se bat acum toți mari jucători – sincronizarea automată între dispozitive. Dacă ai smartphone, tabletă, ceas sau mașină cu Android, fișierele tale care te interesează sunt automat pe ecranul la care lucrezi. Design-ul interfeței este nou, mai clar, mai orientat spre utilizator. Creșterea de autonomie a fost estimată de Google la 90 de minute, probabil comparat cu device-ul care rulează 4.4.4.

Nexus 6 este un super-telefon, dar rămâne să vedem dacă ecranul de 6 inch poate fi utilizat ok. Oare vom face pasul spre 6 inch ? Acum nu cred.

Nexus 6
Nexus 6 incarcare

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!