Nexus 6 a fost astăzi lansat oficial și este într-adevăr realizat de Motorola pentru Google și este primul smartphone care aduce Android L, Lollipop. Mai precis este un phablet, are un display cu diagonala de 5.96 inch, rezoluție 2.560×1.440 pixeli. Este o mini-tabletă, un smartphone uriaș, o unealtă mobilă și un dispozitiv pentru multimedia și jocuri. Nexus 6 are cam toate caracteristicile despre care am vorbit, iar noutatea cea mai imporantă rămâne platforma mobilă a Google.

Nexus 6 by Motorola & Google
Nexus 6 by Motorola & Google

Nexus 6

Detaliile tehnice și prețul internațional pot fi găsite pe pagina Google. Ecranul terminalului are o densitate de 493 pixeli, probabil cea mai bună la ora actuală. Procesorul este cel mai puternic de la Qualcomm, Snapdragon 805, quad-core la 2,7 GHz, acompaniat de 3GB de RAM și GPU Adreno 420. Pentru o perioadă de timp va fi iar mai puternic decât ce au lansat Samsung, HTC sau Sony. Pe de altă parte, dimensiunea de 6 inch îl duce pe o nișă greu de acceptat. Terminalele sunt ok la 5 inch, bune, dar mari, la 5,5-5,7 inch și de-a dreptul incomode la 6 inch. Camera foto are senzor de 13 megapixeli și are boxe stereo pe ambele părți. Camera frontală are 2 megapixeli și sunt două variante, de 32  și 64 GB. Bateria integrată este de 3.220 mAh.

Android 5.0 Lollipop are o chestie pe care se bat acum toți mari jucători – sincronizarea automată între dispozitive. Dacă ai smartphone, tabletă, ceas sau mașină cu Android, fișierele tale care te interesează sunt automat pe ecranul la care lucrezi. Design-ul interfeței este nou, mai clar, mai orientat spre utilizator. Creșterea de autonomie a fost estimată de Google la 90 de minute, probabil comparat cu device-ul care rulează 4.4.4.

ads

Nexus 6 este un super-telefon, dar rămâne să vedem dacă ecranul de 6 inch poate fi utilizat ok. Oare vom face pasul spre 6 inch ? Acum nu cred.

Nexus 6
Nexus 6 incarcare