Nexus 5, următorul smartphone Android al Google, este deja în pregătire, deși încă nu au lansat Nexus 4 peste tot în lume. De fapt, LG Nexus 4 este primul terminal Google care nu a avut parte de o lansare oficială în România la scurt timp după lansările internaționale. Pînă acum Vodafone, Orange și Cosmote se băteau în oferte Nexus. Iar zvonurile spun că tot LG va face și Nexus 5, detaliile tehnice prezentate fiind foarte bune.

google nexus 5

Oficialii LG au declarat la CES că Nexus 4 este “unul dintre numeroasele produse” pe care compania le va face împreună cu Google. Circulă zvonuri despre un HTC Nexus 5, despre o colaborare cu Sony sau cu Motorola, dar deocamdată zvonurile sugerează că tot LG va face următorul Nexus.

Zvonurile vorbesc despre o lansare Nexus 5 chiar la Barcelona, la Mobile World Congress 2013. Eu o să fiu acolo, vă povestesc ce și cum, dar nu cred că e cazul. Lansat în noiembrie 2012, Nexus 4 ar trebui să facă vânzări pe parcursul lui 2013 pînă se definitivează noul smartphone de top. Dar Google are nevoie de un Android nou pentru că versiunile Jelly Bean, 4. 1 și 4.2 aduc update-uri mai degrabă minore. Rămâne de văzut.

Nexus 5 va avea un procesor quad-core la 2 GHz, cu 2 GB de memorie RAM și un nou OS Android, cunoscut sub numele Key Lime Pie. De asemenea, va veni cu un display de 5 inchi Full HD. Rezoluția 1920×1080 pixeli nu este totul, va avea și densitatea 440ppi, peste Retina Display. Vedem.

Tot azi s-a vorbit despre o tabletă Nexus 7.7, un competitor mai bun pentru iPad mini.