Noile telefoane Nokia cu Android, cele realizate după expirarea contractului cu Microsoft și în colaborare cu un producător chinez, ar putea fi gata pînă la finalul acestui an. Acum, nu vă așteptați la cine știe ce, dar terminalele vor concura smartphone-urile Alcatel sau Philips, fiind realizate pe un model similar.

nokia cu android - gsmarena

Noua licențiere a brandului Nokia a fost anunțată oficial. Vor lansa și tablete cu Android, dar cred că nu mai este un interes atât de mare pentru acest segment.

S-a scris despre un model Nokia P1, dar nu este clar dacă este real sau inventat.

ads

Noile informații vorbesc despre trei sau patru modele de terminale mobile, iar declarația îi aparține lui Mike Wang, președintele echipei de managament a companiei joint-venture din China. Este posibil ca lansarea să fie în 2017, dar telefoanele vor fi gata pînă la finalul anului.

Partea de design este realizată de HMD, o companie nouă, care este fondată de un fost oficial Nokia. Producătorul terminalelor va fi gigantul chinez Foxconn, aceeași companie care asamblează iPhone și alte terminale.

Printre noile modele Nokia cu Android vor fi două telefoane premium, cu Qualcomm Snapdragon 820, ecran de 5.2 inch și 5.5 inch, cu rezoluție 2K, iar camera foto, pentru care Nokia rămâne celebră, va avea un senzor special de 22.6 megapixeli. Modelele de top vor avea Android 7.0, cel mai nou sistem de operare.

Sunt convins că există mulți fani Nokia în continuare, dar și mulți oameni care cred că Nokia face în continuare telefoane și care vor cumpăra noile modele. Dar sunt tare curios cât de repede se vor mișca, mai ales că acum vorbim de firme noi. Sunt curios și dacă Nokia va mai beneficia de promoții de la operatori, care au susținut terminalele Microsoft, fără a avea mare succes.