HMD Global a anunţat azi lansarea modelelor Nokia 105 şi Nokia 130. Compania care deține licența exclusivă a brandului Nokia pentru telefoane şi tablete operează sub conceptul „The Home of Nokia Phones”. Sunt actualizări ale modelelor similare lansate anterior.

Nokia 105

Ambele telefoane mobile dispun de ecrane color cu diagonala de 1,8 inch, lanterne LED, forme cu contur bine definit şi fiecare model este disponibil într-o gamă de trei culori.

Fiabilitatea şi valoarea excelentă oferite de Nokia 105 şi Nokia 130 vor face ca şi mai mulţi oameni din întreaga lume să se poată conecta unii cu alţii.

Nokia 105 este proiectat pentru a-l purta zi de zi, încorporează un nou design ergonomic, o durată de viaţă crescută a bateriei şi un grad de utilizare îmbunătățit, cu un ecran mai mare şi o nouă tastatură tactilă. Având ca sursă de inspiraţie moştenirea Nokia în termeni de design, noul Nokia 105 se potriveşte perfect în mâna utilizatorului prin forma sa naturală și elegantă. Carcasa de policarbonat are are capacitatea de a reduce impactul vizual al loviturilor, terminalul Nokia 105 fiind construit pentru activităţile de zi cu zi. Acest telefon vă oferă calitatea, fiabilitatea şi designul robust la care vă aşteptaţi de la un terminal Nokia.

Nokia 105 vine cu două jocuri pre-instalate try and buy – Doodle Jump şi Crossy Road. Disponibil în variante dual şi single SIM (4), Nokia 105 dispune, de asemenea, de un radio FM încorporat şi se încarcă prin folosirea unui cablu micro USB standard (USB 2.0).

Nokia 130

Nokia 130 are o capacitate de până la 44 de ore de playback, acces la radio FM şi spaţiu pentru stocarea a mii de melodii, dacă adăugaţi un card microSD de stocare date de până la 32GB, cu terminalul Nokia 130 puteți fi siguri că veţi avea permanent la dispoziţie o melodie adecvată momentului.

Terminalul Nokia 130 încorporează suport Bluetooth pentru headset sau difuzoare – fiind perfect pentru ascultare wireless a listei favorite de melodii în timp ce sunteţi în mişcare.

Prin intermediul camerei foto încorporate Nokia 130 vă permite să faceți fotografii şi să înregistraţi materiale video, pe care apoi le puteţi derula folosind un card microSD. În plus, partajarea de conţinut este şi ea simplă cu Nokia 130. Puteți partaja atât materialele video cât şi contactele mai simplu. Astfel, prin activarea Bluetooth şi simpla aducere a terminalului mai aproape de un alt terminal cu Bluetooth, fişierele se transferă rapid şi ușor. Nokia 130 suportă, de asemenea, un card microSD extensibil până la 32 GB.

Comercializat la un preţ mediu global de 14,5 USD pentru varianta single SIM şi la un preţ de 15 USD pentru varianta dual SIM, excluzând taxele şi subvenţiile, terminalul Nokia 105 va fi disponibil în culorile albastru, alb şi negru – fiecare culoare cu finisaj mat.

Disponibil în variantele roşu, gri şi negru, terminalul Nokia 130 se comercializează la un preţ mediu global de 21,5 USD, excluzând taxele şi subvenţiile.
Ambele terminale Nokia 105 şi Nokia 130 sunt disponibile în varinatele single SIM şi dual SIM.