Nokia 2 ar putea fi cel mai ieftin smartphone de calitate, dacă se confirmă zvonurile. După cum știți, în testul Nokia 3 am precizat că deocamdată este cel mai ieftin model al HMD Global. Dar s-ar putea să avem surprize.


Via: RQuandt

Ce știm despre Nokia 2

La ora actuală sunt disponibile foarte puține informații despre Nokia 2. Telefonul apare în fotografia de mai sus, cu design relativ clasic, iar dintre detaliile tehnice știm acum că va avea o baterie de 4.000 mAh. Asta ar însemna că oferă o autonomie foarte mare, pentru că practic are un procesor foarte economic, iar ecranul este probabil 720p sau chiar mai jos. Este mai mult un telefon clasic cu funcții smart și ecran tactil. Din imaginile publicate se văd două variante de telefon, una are spatele negru și fața albă, a doua are fața neagră și spatele alb. Păstrează design-ul clasic cu margini destul de mari, camera foto de pe spate este prezentă, dar probabil vorbim de module de 2 / 5 megapixeli.

Ecranul ar urma să fie de 4.7 inch, dacă cei de la GSMArena au surse mai sigure. Procesorul ar fi Qualcomm MSM8909 Snapdragon 210, versiunea low-power și low-cost de la Qualcomm, cu 1 GB de RAM și 8 GB de stocare. Problema cu telefoanele astea este că nu prea rulează ok aplicațiile și nici nu ai spațiu destul, odată se termină cei 8GB și nu mai poți instala nimic, nici camera foto nu mai merge.

Vestea bună este că va avea Android 7.1 curat, fără nicio altă interfață, fără aplicații instalate în plus. Prețul despre care se discută acum este de 120 de euro, ceea ce nu este tocmai ieftin. Telefonul ar avea concurență mare de la modelele Alcatel, Samsung J1, LG K4, HTC Desire 510 iar în plus sunt branduri chinezești care oferă telefoane mai performante la acest nivel de preț. Vă dau ca exemplu doar Meizu M5, care are ecran mai bun, 2GB de RAM, 16GB de stocare și așa mai departe. Este o configurație poate mai veche, dar există mai multe exemple.

Să vedem dacă se confirmă oficial Nokia 2 și să vedem dacă va exista interes pentru el. Revin cum se află ceva oficial.

Sursa: XDA