Nokia 2 a fost lansat oficial în cadrul unui eveniment HMD Global în India, este un smartphone extrem de ieftin, în linie cu ceea ce scriam. Evenimentul a fost plin de presă și transmis live pe Youtube, ceea ce ne arată că există încă un interes foarte mare pentru brandul Nokia.


În special pentru țările mai sărace, gen India, China, Brazilia, Rusia sau chiar România, telefoanele ieftine sunt în continuare prima alegere pentru multă lume. Iar HMD Global vrea să capitalizeze la maxim atașamentul oamenilor față de brandul Nokia.

Pekka Rantala, CMO HMD Global, prezintă pe scenă noul model Nokia. El subliniază faptul că este o lansare globală a produsului, nu una adresată pieței din India. Deci putem spera că vom vedea telefonul și în România.

Florian Seiche, CEO HMD Global, urcă și el pe scenă. În 11 luni, HMD Global a lansat 11 modele noi de telefoane Nokia, de la feature-phone la smartphone. Noua gamă de terminale smartphone au ajuns în 80 de țări la ora actuală. Au vândut milioane de unități pe parcursul acestui an. Studiul de satisfacție pentru noile telefoane Nokia arată că noii cumpărători sunt foarte mulțumiți. Florian spune că Nokia merită să fie iar în topul vânzătorilor de terminale mobile în următorii ani. Nokia are terminale produse în India, prin colaborarea cu Foxconn, iar piața din India este cea mai importantă la ora actuală.

Segmentul de 100-150 de dolari reprezintă cele mai mari vânzări ca volum, circa 70% din numărul de telefoane vândute global este în zona asta de preț. Aici se înscrie și telefonul Nokia care este lansat astăzi. Telefoanele Nokia au câteva atuuri pe care oficialii companiei insistă: calitatea realizării, faptul că funcționează cum te-ai așteptat și apoi au Android curat, mereu actualizat. Pe viitor, toate modelele Nokia vor avea Android actualizat.

Sunt 5 miliarde de utilizatori de telefoane mobile în lume, din care 2 miliarde sunt feature-phone. O parte dintre acești consumatori vor trece la smartphone în următoarea perioadă. Sigur că unii vor cumpăra tot feature-phone, pentru că sunt obișnuiți așa. Dar unii vor face pasul mai departe. Sunt obișnuiți cu autonomie mare, telefoane solide și rezistente, o experiență bună. Asta trebuie să găsească și la smartphone ieftin.

Circa 97% dintre consumatori spun că durata bateriei este principalul motiv după care aleg telefonul. Apoi dimensiunea ecranului, apoi conectivitatea și apoi camera foto. Așa că Nokia a lucrat pe baza acestui studiu la realizarea unui telefon care să răspundă la toate aceste cerințe.

Nokia 2 preț

Telefonul Nokia 2 este realizat dintr-un singur bloc de aluminiu și are un design premium. Gorilla Glass 3 pe ecran și spate din policarbonat. Nokia 2 are un procesor Qualcomm Snapdragon 212, cel mai economic posibil la ora actuală, cuplat cu o baterie de 4.100 mAh, care va asigura una dintre cele mai bune autonomii de pe piață. Dar și o experiență dificilă cu aplicațiile mai intensive, poate chiar și în browsing normal. V-am scris când am testat Nokia 3 că experiența este uneori frustrantă, mai ales dacă nu ești dispus să aștepți după telefon. Dacă ești zen, se descurcă el pînă la urmă. Promisiunea HMD Global este „2 day battery life”.

Ecranul Nokia 2 are diagonala de 5 inch LTPS cu rezoluție 720p, destul de ok pentru dimensiunile date. Tehnologia permite redarea de culori foarte bune, dar și consumul de energie este redus semnificativ.

Procesorul este susținut de 1GB de RAM și 8GB de stocare internă, cam la limita de utilizare, pentru că spațiul fizic se ocupă rapid cu aplicații, poze și celelalte, iar apoi nu mai poți folosi telefonul. Camera foto principală este de 8 megapixeli, iar cea de pe față de 5 megapixeli pentru poze selfie.

Nokia 2 vine cu Google Assistant și are suport pentru mai multe limbi, nu doar engleză. Telefonul rulează Android 8.0 Oreo curat, unul dintre atuurile telefoanelor Nokia realizate de HMD Global.

Prețul Nokia 2 oficial este 99 de euro, preț mediu global.