Nokia 2 a fost dezvăluit pe surse și apărut din greșeală pe câteva site-uri oficiale, deci este clar pentru mine că urmează să fie lansat. Pînă la ora actuală este cel mai ieftin telefon smart al finlandezilor de la HMD Global, un pic mai scump decât Nokia 3310 3G (care este feature-phone, nu smart), care a fost lansat în Europa deja.

nokia 2

Nokia 2

Nokia 2 a apărut recent și pe o pagină Best Buy, după ce a fost prezentat pe surse pe mai multe site-uri de specialitate. La fel s-a lansat Nokia 6, la fel a fost cu Nokia 8, deci pariez că există în spate un mecanism de promovare care se pare că a funcționat. Și chiar cred că pentru HMD Global este o decizie bună să lanseze și un model entry, care să fie foarte accesibil.

Nokia 2 ar avea un preț de aproximativ 400 de lei + taxe, deci spre 500 de lei. Ceea ce este destul de jos, Nokia 3 pe care eu l-am testat costă acum 600 de lei. Hai să vedem ce detalii tehnice are Nokia 2 și cum se compară el cu modelul deja lansat.

Conform zvonurilor, Nokia 2 ar avea ecran de 4.7 inch cu rezoluție 720p, ceea ce presupun că ar arăta destul bine, procesorul entry Qualcomm Snapdragon 210 (sau 212 conform GSMArena), 1GB de RAM și 8GB de stocare internă, plus Android 7.1. Camera foto de pe spate este de 8 megapixeli, iar cea de pe față este de 5 megapixeli. Rămâne de văzut dacă va avea slot de carduri de memorie, dar presupul că da, altfel e foarte greu să folosești un telefon fără spațiu în ziua de azi.

Dacă zvonurile sunt adevărate, modelul va avea o baterie de 4.000 mAh, deci autonomie mare comparat cu multe alte terminale de pe piață. Desigur, cu limitările de rigoare date de procesor. Experiența e ok datorită unui OS curat, fără interfață specială și modificări grafice, dar totuși, un procesor quad-core bazat pe Cortex A7, 32-bit și din 2011, nu poate oferi o experiență foarte bună cu un Android relativ nou.

Rămâne de văzut și prețul Nokia 2, sper să se confirme odată cu lansarea oficială. Revin cu informații de îndată ce aflu ceva nou.