Nokia 8 a fost dezvăluit pe surse și este modelul care va aduce camera foto duală realizată de Carl Zeiss. Are detalii foarte bune, iar dacă se confirmă oficial abia aștept să văd mult lăudatul Nokia 9.

Deocamdată Nokia a lansat sub bagheta HMD Global doar modelele Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6. Eu am la teste cel mai ieftin smartphone Nokia, revin cu detalii despre el zilele următoare.

Nokia 8 are procesorul de top Qualcomm Snapdragon 835, deci probabil va avea 4 sau 6GB de RAM. De asemenea, putem estima că va avea 64 sau 128GB de stocare internă. Ecranul are rezoluție 2056×1440 pixeli, posibil să fie de 5.3 inch, dar nu știm sigur. În plus, are un design cu margini relativ subțiri, dar sub ecran este senzorul de amprentă, ceea ce face ca telefonul să arate destul de similar cu celelalte modele lansate pînă acum.

Camera foto de pe spate este clar Carl Zeiss, se spune că senzorii sunt de 13 megapixeli, dar nu știm exact ce variantă a tehnologiei au ales. Probabil cea cu două lentile diferite, pentru a crea un efect de zoom sau pentru a genera efectul de bokeh de la portrete specific camerelor foto DSLR.

Avantajul Nokia 8 este că vine cu Android 7.1 curat, fără alte interfețe sau aplicații, iar în general terminalele cu Android curat se mișcă mai rapid și nu au problemele de lag generate de interfețele custom.

Conform Venture Beat, lansarea Nokia 8 ar putea fi pe 31 iulie. Prețul estimat pentru acest model este de circa 600 de euro. Dacă el se dovedește atât de performant pe cât speră fanii companiei, ar putea să creeze o adevărată problemă pentru companiile chineze care vindeau modele „flagship” la preț redus. Majoritatea modelelor sunt anunțate de chinezi la 400 de euro, dar ele ajung în magazine tot la 600 de euro datorită taxelor și a costurilor de transport. Dacă modelul Nokia 8 ajunge în magazin la 600 de euro, ar putea fi preferat de mulți dintre fanii mai vechi ai companiei.

Așteptăm să vedem lansarea oficială și apoi revin cu toate detaliile acestui model.