Nokia 9 tot apare prin testele de performanță și eu zic că este ca și confirmat oficial. Ieri la evenimentul din România, oficialii HMD Global au fost întrebați dacă pregătesc și modelele de top Nokia 7, 8 sau 9. Ei bine, ei au răspuns așa:

“Nu putem dezvălui nimic concret acum, dar ne-am propus să ajungem lider în industrie în următorii 3-4 ani. Asta înseamnă să fim prezenți pe toate nivelurile de preț de la cel de jos pînă la maxim”. Mă rog, poate nu chiar mot-a-mot, dar cam așa au spus. “Așteptați să vedeți lansările pe parcursul anului, pentru că vor mai fi sigur”. Din punctul meu de vedere este o confirmare clară a faptului că aceste modele sunt reale și vor fi lansate.

De altfel eram un pic sceptic înainte de lansarea Nokia 6, care părea un telefon relativ slab și mă tot întrebam ce rost ar avea să lanseze așa ceva. Ei bine, cred că a avut două efecte, a testat piața și a pregătit fanii Nokia pentru lansarea noilor modele. Cred că Nokia 3310 a activat nostalgia fanilor, care au avut mulți ani înainte doar telefoane Nokia.

Nokia 9 chiar vine cu procesor Snapdragon 835 și au fost testate trei versiuni, una cu 4GB de RAM, cu 6GB de RAM și cu 8GB de RAM. Sună exact cum spuneau oficialii companiei, mai sus.

Toate telefoanele Nokia sunt cu Android curat, ceea ce pare să fie un avantaj, se mișcă mai bine și arată bine. Nokia 9 are de asemenea cameră foto duală cu lentile Carl Zeiss, sau cel puțin pare confirmată ideea la ora actuală.

Numele de cod al Nokia 9 este Uncknown Heart, știm deja că Nokia 5 și 6 au avut nume de cod Heart. Ecranul ar fi de 5.3 sau 5.5 inch cu rezoluție 2K, 2560×1440 pixeli. Camera foto duală de pe spate are senzori de 13 megapixeli. Scorurile de performanță sunt excelente și, cum spuneam, Android 7.1.1 curat este foarte rapid. Abia aștept să aflăm și prețul. Telefoanele lansate ieri în România au prețuri foarte bune, cele care au ajuns înainte de lansarea oficială au fost aduse de intermediarii care acționează pe piața gri și și-au pus adaosuri foarte mari, cum fac de obicei.